Граждански договор

20.07.2014, 22:22 3092 1

20.07.2014, 22:22
Публикации: 1 / 0
Здравейте!
Преди няколко дни започнах работа на граждански договор.Според него брутната ми заплата е 600 лева,като 350 са сигурни,а останалите са бонус за стигнат таргет, Кзаха ми,че трябва да отида в Агенцията по вписванията и в НАП за да си взема булстат.Но от другаде дочух,че ако пропусна това можело и да не ме хванат,Но понеже ме е страх няма да го пропусна. Знам че сама трябва да си плащам осигуровките,но идея си нямам колко трябва да са като сума,и нямам представа и какви пари чисто трябва да взема...а нещо не съм и наясно за данъка в края на годината...Знам че много объркано го описах,но наистина съм много объркана...ако някои е бил в подобна ситуация нека да пише.Много ще съм благодарна!!!
#1 | 21.07.2014, 00:06
Публикации: 9299 / 1558
1. По ГД няма заплата, а възнаграждение за извършената работа.
2. Не е задължително лице, което сключва ГД да е регистрирано като в регистър БУЛСТАТ. Освен ако не става въпрос за застрахователни агенти. Там има изискване за задължителна регистрация като свободна професия.
3. Осигуровките са според вида на регистрацията.
4. Данъкът е 10% от сумата след приспадане на НПР и личните осигуровки, ама не винаги.
5.С зависимост от комбинацията на горните, данъка може да не се дължи чак в края на годината, а на тримесечие. Освен това може да се дължат ежемесечни осигуровки и декларации при започване на работа, месечни и т.н.

Намерете някой познат сметоводител. Покажете му договора и поискайте конкретен съвет. Тук може да получите само отговори "по принцип".
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група