Здравейте, знам , че тази тема е дискутирана много пъти, но не намерих точен отговор на въпроса си.
ЕООД на управителката и собственичка на капитала, самоосигураваща и предстои да излезе в майчинство, но взависимост от разходите ще продалжи или да работи-магазинче за дрехи и ме пита за съвет, за мен това са варянтите, но моля за мнение и от вас:
I. Затваря магазина- излиза в майнчиство и назначава прокурист след парвата година и после го отстранява или се враща на работа и взима 50% от майнчинството, не ОКД-5 за прекъсване на дейността.
II. Магазинчето продалжава да работи, назначава продавач на 4 или 8 часа, назначава прокурист, но може ли да го назначи на;
1. трудов до 40 часа месечно или ДУК за 1 ден в месеца?
2.при трудов трябва и договор със служба по тр.медецина?
3. След втората година го заличава, но пак не подава окд-5 за прекъсване докато се върне на работа.
III. Магазинчето работи, татко й е пенсионер, назначава го за съдружник и управител и еоод става оод, от 45 ден преди раждането му се пска окд-5 за започване на осигуряването и ще внася само здравни, след втората година неговото осигуряване се прекъсва и продължава тя, притесняваме , че и двамата са управители заедо и пооделно, но тя няма да подписва нищо през дветв години и тук за нея не подаваме окд-5 за прекъсване на дейността?
според мен ако е възможно, за да не й се спре обещетението за майчинство, най-доър е третия варянт