Здравейте, може ли да попитам по ел.път с подписа на директора, т.е с пълен достъп, може ли в сайта на НАП да се направи справка за действащата декларация 1 за даден месец. Ще обясня защо, понеже забелязах един служител, който работеше първо на втори трудов договор при нас, прекратихме и подписахме основен постоянен договор. За периода на втория трудов договор не е бил подаден с код 04. Направих от програмата ни за ТРЗ заличаваща декларация за периода + редовна с код 04 на вид на осигуряване. Изпратиха ми протоколите и видях, че заличаващите са отказани и редовната приета, отидох на място и жената ми обясни, че тя е поправила грешката на заличаващите, но понеже ги е вкарала и така излязла в протокола с грешка и всичко било наред. Грешката дошла от там, че в т.16. Трябвало е да започва с 1 за непълен месец. Казаха ми, че имало някаква промяна от 2017 г. и вероятно съм създал с нашата програма с актуализация. И просто искам да се уверя, дали наистина лицето за този период е подаден с код 04 и е заличена старата Д1. Реално аз съм издал УП на лицето за този период и от там случайно видях за грешката.