Касовата книга

16.12.2016, 06:45 3108 1

16.12.2016, 06:45
Публикации: 44 / 0
Здравейте ! Нашата фирма се занимава с предоставяне на услуги на населението.Много плащания се правят чрез касов апарат. Имаме достатъчно много клиенти.Повечето са физически лица.Моля помогнете, може ли в касовата книга да не се вписва всеки приход от всеки отделен клиент, а да се направи един приходен касов ордер от касиера с общата сума от деня и вместо да се напише името и фамилията на клиента  да се напише нещо друго. Благодаря !
#1 | 16.12.2016, 10:45
Публикации: 4367 / 719
Понеже споменавате касов апарат предполагам, че питате за касовата книга към касовия апарат. Ако да - в касовата книга се залепва дневният отчет, изкаран от КА в края на деня, и евентуално ако има касови бележки от кочан, в т.н. сторно бележки. В края на месеца и месечния отчет. На клиентите издавате касовите бележки.

Писането на касови ордери се налага в малко случаи (защото при взимане на пари за услуга се дава задължително касова бележка), но това ще стане според някакви вътрешни правила. Писането на ордери не е толкова нормативно регламентирано, както касовите бележки.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група