Правила за публикуване във форума

05.07.2008, 18:22 43499 1

05.07.2008, 18:22
Публикации: 549 / 224
Администратор на сайта
Правилата за публикуване имат за цел да осигурят приятното и полезно използване на сайта от неговите потребители. В настоящата тема са публикувани общите правила за публикуване. В отделни теми ще бъде публикувана информация и помощ за някои по-важни особености и функции на платформата.

1. Общи насоки

Основната политика на портала КиК Инфо е полезността, което означава, че всеки потребител трябва да се съобразява с това при публикуване. Всеки потребител се задължава да спазва добрия тон и уважение към останалите членове, като пише разбираемо, с подходящ изказ и по същество, избягвайки безсмислени или неуместни публикации, като и постове разводняващи теми.

2. Теми и раздели

Само регистрирани потребители могат да публикуват нови теми и да публикуват отговори в създадена вече тема.

Темите трябва да бъдат съобразявани със съответния раздел. Теми, неотговарящи на тематиката и описанието на раздела, ще бъдат премествани или изтривани по преценка на модераторите и администраторите.

3. Заглавия на темите

Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и задължително да описва накратко съдържанието на темата.

4. Изисквания към изписването

Публикуването на теми и мнения на кирилица е задължително. Използването само на ГЛАВНИ БУКВИ (Caps Lock) не се допуска.

Силно препоръчително е публикациите да са написани грамотно и на български език. Неграмотното използване на езика винаги впечатлява повече от самата публикация.

5. Писане по същество

Писането по същество води до повече удобство при ползването на портала. Избягвайте мненията извън темата. Ако искате да промените хода на дискусията е по-добре да пуснете нова тема.

За общи приказки или забавни публикации, използвайте раздела Свободна зона. В професионалните теми оставяйте информация само по същество.

6. Изказ и отношение към членовете

Не се допускат гневни или оскърбителни публикации, мнения съдържащи нецензурни думи, обидни или неуместни изрази. Ограничението важи и за имена, изображение на профила, профилна информация и всичко публикувано тук. Не се толерират обиди към сайта КиК Инфо и неговите членове, опити за предизвикване на словесни войни, както и пренасянето на скандали от други сайтове.

На потребители, които подклаждат спорове, открито обиждат или насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще им бъде ограничен достъпа до КиК Инфо, чрез налагане на временен или постоянен бан.

Безсмислени постове, ненужни пубикации, неуместни коментари, несвързани или такива с "израждащ" се характер не се разрешават.

7. Спам

Спамът и флудът са забранени, а чатът в рамките на добрия тон е разрешен само в раздел Свободна зона.
“Спам” - оф-топици, рекламни съобщения и др.
“Флуд” (flood - наводнение, потоп) - заливане на темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги.
“Чат” -  личен разговор между двама или повече потребители, размяна на реплики от рода "Как си днес", "Хайде да пием кафе" и др.

8. Забранени тематики и пропаганда

Забранява се публикуването на текстове и изображения с порнографско съдържание, както и такива, свързани с всякакъв вид жестокости и насилие. Забранена е политическата пропаганда, агитация, политиканстване, включително политически проучвания, анализи, коментари и анкети. Забранени са публикации, призоваващи към гласуване в даден конкурс.

Забранява се публикуване на информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции (ЗКИ). Според чл. 152 от ЗКИ за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея, глобата е от 2000 до 5000 лв. При повторно нарушение глобата е от 3000 до 10000 лв. Ако нарушението е извършено чрез средство за масово осведомяване, глобата е от 5000 до 10 000 лв. и при повторно нарушение – от 8000 до 20 000 лв.

9. Бан и забрана за достъп

На потребители, които нарушават настоящите правила ще им бъде наложена временна или постоянна забрана (бан) за достъпа до www.kik-info.com. Забраната за достъп до www.kik-info.com ще бъде приложена и при опити за злоупотреба с платформата на КиК Инфо.

10. Редакция на публикация

Редакция на публикация е възможна до 6 минути след написването и.

11. Рекламни публикации и материали (безплатни и платени)

Правилата за регламентирана реклама са публикувани в отделни раздели, изброени по-долу.

Безплатна реклама: Какви рекламни текстове, линкове и изображения може да публикувате безплатно.

12. Профилни изображения и лога

Профилното изображение или лого не може да бъде по-голямо от 120х120 пиксела. Такива, които надвишават максимално допустимите размери не се допускат от системата. Ако се опитате да прикачите към Вашия профил изображение с по-голям размер, то системата ще го отхвърли и ще Ви подкани да изберете ново.

13. Множество профили, фирмен и личен профил

Забранена е регистрацията и активното използване на повече от едно потребителско име от един и същи потребител.

Въпреки горното, се допуска регистрирането едновременно на фирмен и на личен профил. Допуска се участието в дискусиите и с двата акаунта, но в отделни теми.

14. Модератори и администратори

14.1 Модераторите и администраторите управляват платформата КиК Инфо. По своя преценка те могат да премахват публикации и теми, които са в разрез с правилата или да редактират, преместват, сливат, изтриват теми и мнения. Модераторите и администраторите следят за спазването на правилата за публикуване, следят за добрия тон в дискусиите и помагат на потребители, ако срещат проблеми при ползването на сайта.
14.2 Модератори и администратори могат да правят забележки и да предупреждават потребители, които нарушават правилата за публикуване и при нужда да налагат забрана за достъп (бан). Споренето с модератори и администратори по повод предупреждение или по повод управлението на платформата КиК Инфо не се толерира.
14.3 Модераторите и администраторите нямат задължение да дават данъчно счетоводни консултации по темите, те да следят и организират платформата. Модераторските права могат да бъдат премахвани по преценка на администраторите, както и в случай на отказ от модератор.

15. Отговорност

15.1 Чрез достъпа до този сайт Вие се съгласявате, че употребата му и съдържащата се в него информация е изцяло на Ваша отговорност.
15.2 КиК.БГ не носи отговорност за каквито и да било преки, косвени, последващи  или предизвикани щети, причинени от достъпа, употребата или невъзможността за употреба на този сайт и форум.
15.3 КиК.БГ не носи отговорност за съдържанието, достоверността, точността, и полезността на публикациите, съобщенията (публични или лични), твърдения и становища, изразени от потребителите на платформата.
15.4 Всеки потребител е отговорен за собствените публикации.

ЗЕТ
Глава четвърта.
ОТГОВОРНОСТ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО
Липса на общо задължение за наблюдение на информацията
Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.

При необходимост и по преценка на администраторите настоящите правила ще бъдат изменяни и допълвани, като актуалните тестове са на разположение тук.


Публикация от раздел Правила и помощ при публикуване, където може да намерите и други често срещани въпроси за основните функции и възможности на платформата.
#1 | 12.02.2014, 22:49
Публикации: 1959 / 1614
Администратор на сайта
Днес направихме важни допълнения в Правилата на форума. Моля, спазвайте ги, за да ни вървят гладко дискусиите.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група