Въпроси за електронна трудова книжка, единен електронен трудов запис и промените от 01.06.2025 г.

25.09.2025, 08:35 82821 365

#360 | 25.09.2025, 08:35
Публикации: 1 / 0
Следя имам подобен въпрос!
#361 | 25.09.2025, 09:15
Публикации: 12688 / 2442
" Според мен трябваше да се вижда, че от... до... е бил шофьор, а от... вече е общ работник.
Ако този служител напусне, как би доказал на следващ работодател, че е бил шофьор на тежкотоварен автомобил."

С трудовата книжка ? С ЕТЗ тепърва ще се създава история по този показател, мисля. :hmmm:
А и ние тепърва разучаваме от практически опит системата на ЕТЗ - може да има някаква функция, която ни е още непозната.
#362 | 25.09.2025, 11:20
Публикации: 47 / 2
Моля за мнение по следния казус: имам служител на втори ТД по чл. 111 от КТ, на когото  са прекратили основния ТД в др. фирма. Възможно ли е да регистрирам в НАП допълнително споразумение с промяна в основание от 11 на 01 /преди не беше възможно/. Изобщо нужно ли е да се прави ДС за промяна от допълнителен на основен ТД в подобна ситуация и какъв е смисълът от това упражнение?
#363 | 25.09.2025, 12:07
Публикации: 294 / 50
Моля за мнение по следния казус: имам служител на втори ТД по чл. 111 от КТ, на когото  са прекратили основния ТД в др. фирма. Възможно ли е да регистрирам в НАП допълнително споразумение с промяна в основание от 11 на 01 /преди не беше възможно/. Изобщо нужно ли е да се прави ДС за промяна от допълнителен на основен ТД в подобна ситуация и какъв е смисълът от това упражнение?
Мога само да ви потвърдя, че ако пуснете допълнително споразумение с основание 01 в точка 12 ще промени статуса на договора. Дали това е правилният метод да се извърши това не знам. Преди се прекратяваше договора и се пускаше нов трудов договор, сега с всичката неразбория покрай новата система, един Бог знае кое е правилно и кое не
#364 | Вчера в 14:40
Публикации: 67 / 2
  Здравейте, подава ли се ЕТЗ в НАП при сключване на допълнително споразумение за съвместяване на длъжност на отсъстващ работник? Работника ще изпълнява освен своите и трудовите задължения на отсъстващия работник, за което ще получава и допълнително възнаграждение, но не се знае за какъв период. Може да е една седмица, но може да е и един месец. А ако се окаже, че се завърне след два дни? Има код 015, но той за заместване ли се отнася или и за съвместителство?  А Ако подавам в т. 2 се чудя какво трябва да отбележа, защото реално се сключва допълнително споразумение и няма промяна по договора, а се вменяват нови допълнителни задължение...То идва малко като нов трудов договор, пък и код 15 си е точно това - Трудов договор за заместване по чл. 259... Благодаря!
#365 | Вчера в 15:56
Публикации: 4877 / 882
Тъй като го чета чл. 259 в него не става дума за трудов договор, а за възнаграждение или допълнително възнаграждение при заместване.
Няма подписване на (нов) ТД, а примерно ДС. Не знам какво са имали предвид като са записали този код 015 "Трудов договор за вътрешно заместване по чл. 259 КТ", като такъв няма. За ТД за заместване има отделен код 004. Ако бяха записали "ДС за вътрешно заместване" - ОК, ама не са.
Та, няма нов ТД, няма нова ОснРЗ, има ДС, с което не се променя основната длъжност, а се възлагат допълнителни задължения... на диагонално четене и мислене не виждам да се подава ЕТЗ. Но ако ми е на главата може би няма да съм толкова смел :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група