Въпроси за електронна трудова книжка, единен електронен трудов запис и промените от 01.06.2025 г.

01.10.2025, 10:37 88352 390

#380 | 01.10.2025, 10:37
Публикации: 838 / 118
Това защо го правите ? В услуга на следващия работодател евентуално ?
#381 | Вчера в 09:50
Публикации: 4 / 0
Здравейте! Защо в програмата на НАП за подаване на ЕТЗ няма опция за разпечатване на бланката.
Здравейте, аз също не успявам да разпечатам бланката по Приложение № 1 и подадените от мен данни, което се случваше автоматично при старите уведомления и бе много удобно за справка на подадените данни. Моля, ако някой има опит с този проблем, да сподели.
#382 | Вчера в 11:27
Публикации: 278 / 60
Това е Справката която може да се извлече от програмата на  НАП - ЕТЗ от раздел - Справки.
Това конкретно е за ДС.Не пълна информацията, в случая намалям раб.време но не се вижда в справката.
#383 | Вчера в 12:53
Публикации: 42 / 27
При прекратяване на допълнителен трудов договор програмата на НАП ми иска да напиша трудов стаж.
Нали не трябва да се отбелязват допълнителните правоотношения в трудовата книжка? Аз ли се обърквам или нещо в програмата не е наред?
Извинявам се, ако вече е коментирано, но цялата тема е голяма и не знам как да потърся изцяло в нея.
#384 | Вчера в 13:45
Публикации: 4898 / 887
Струва ми се, че назад в темата (или някоя друга подобна) имаше цитирано мнение на НАП, че трябва да се попълва стаж, иначе не пуска.
#385 | Вчера в 14:36
Публикации: 4 / 0
При прекратяване на допълнителен трудов договор програмата на НАП ми иска да напиша трудов стаж.
Нали не трябва да се отбелязват допълнителните правоотношения в трудовата книжка? Аз ли се обърквам или нещо в програмата не е наред?
Извинявам се, ако вече е коментирано, но цялата тема е голяма и не знам как да потърся изцяло в нея.
Да, в трудовите книжки не се отбелязваше допълнителния трудов договор, но пък имахме задължение да издаваме обр. УП-3 при прекратяване, докато сега трудовият стаж се изчислява и вписва както по основното, така и по допълнителното трудово правоотношение, тъй като служителят ползва поотделно права по всяко едно от тях.
#386 | Днес в 08:49
Публикации: 7 / 0
Освободена наскоро служителка идва с искане за издаване на документ за стаж след 01.06.2025 за започване на нова работа?!
Издавал ли е някой подобен документ?
#387 | Днес в 09:21
Публикации: 12727 / 2451
Освободена наскоро служителка идва с искане за издаване на документ за стаж след 01.06.2025 за започване на нова работа?!
Издавал ли е някой подобен документ?

Надявам се да не ги научим да издаваме такива, защото нямаме подобно задължение. Да си вземат ПИК, да си искат справки от "електронните" трудови записи от НАП.
Много бързо се ориентираха, че с ПИК и справка в НАП ще им е по-трудно, а счетоводителят е най-лесен ...
#388 | Днес в 09:37
Публикации: 10432 / 1840
Тъй като нямаме задължение да издаваме документ за стаж след 01.01.2000 безплатно, то си сложете на видно място една прилична цена за подобна услуга. Който много иска - да плаща
:(
#389 | Днес в 09:41
Публикации: 12727 / 2451
Тъй като нямаме задължение да издаваме документ за стаж след 01.01.2000 безплатно, то си сложете на видно място една прилична цена за подобна услуга. Който много иска - да плаща
:(

Много подходящо и правилно решение би било !  Крайно време е да спрем услугите "pro bono" . :good:
#390 | Днес в 10:43
Публикации: 48 / 2
 Да, в трудовите книжки не се отбелязваше допълнителния трудов договор, но пък имахме задължение да издаваме обр. УП-3 при прекратяване, докато сега трудовият стаж се изчислява и вписва както по основното, така и по допълнителното трудово правоотношение, тъй като служителят ползва поотделно права по всяко едно от тях.

Къде има вписано подобно нещо - "трудовият стаж се изчислява и вписва както по основното, така и по допълнителното трудово правоотношение?
По допълнителни договори аз практикувам по следния начин - вписвам съответен стаж от - до който се признава за ТС /т.30/  и същият го записвам като време, което НЕ се признава за ТС /т.31/.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група