КЕП за регистрация по ЗДДС на СОЛ

Вчера в 22:03 126 2

Вчера в 22:03
Публикации: 13 / 0
Здравейте
Самоосигуряващо лице съм и искам да си направя регистрация по ЗДДС (чл 97а). Направих си B-trust mobile (облачен) КЕП,  който е само за физически лица. Успешно влизам с него в портала на НАП, и имам достъп до Булстат подпрофила си, но не виждам никъде услугите свързани със ЗДДС. Имах предположение че е необходимо КЕП-а да е на юридическо лице, но от написаното в сайта на НАП изглежда че може с КЕП на физическо лице:
"Ползването на услугата с квалифициран електронен подпис (КЕП) изисква потребителят да:
-  разполага с КЕП на физическо лице или КЕП на физическо лице, асоциирано с юридическо, като в него освен информация за физическото лице (автор) се съдържа информация и за юридическото лице (титуляр), издаден от доставчик на удостоверителни услуги;"

Та може ли някой да ми каже къде е проблема?
#1 | Днес в 12:20
Публикации: 809 / 114
ЕИК да упълномощи ЕГН
#2 | Днес в 21:10
Публикации: 13 / 0
Като вляза с КЕП  имам съшия достъп до Булстат/ЕИК както като вляза с ПИК (и с двете нямам ДДС услугите). Т.е. би трябвало да е упълномощен?
В инструкциите на НАП видях следното по въпроса:
"Въпрос: Притежавам квалифициран електронен подпис, който ми е издаден в качеството ми на физическо лице и е с вписано ЕГН. Трябва ли да подам „Заявление за ползване на е-услуги предоставяни от НАП“?

Отговор: Не е необходимо да подавате „Заявление за достъп до е-услуги, предоставяни от НАП“. След като се логнете в Е-портала на НАП, автоматично ще получите достъп до ползването на услугите съотносими за Вас, в качеството Ви на физическо лице, както и за всички други задължени лица, за които сте определен еднозначно, като представляващ (ЕТ, Осигурител, занаятчийски производител и ЕООД)."
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група