Признат / непризнат трудов стаж - ЕТЗ

Вчера в 20:12 1805 25

#20 | Вчера в 20:12
Публикации: 826 / 117
Аз не разбрах такова нещо. Бих писала по този договор само непризнат освен,ако междувременно не се изясни въпроса по-категорично.
#21 | Вчера в 22:00
Публикации: 4795 / 859
Само непризнат няма да ви приеме, системата иска да се попълни клетката за стаж. Затова го лъжем има стаж-няма стаж. Засега.
#22 | Днес в 10:57
Публикации: 22 / 0

Реално погледнато,  ако  в  двете клетки ( 30 и 31)  запишем едни и  същи стойности =  на непризнатия  трудов  стаж,  те взаимно  не се елиминират,  защото поле 30  не съдържа  " в това число"  този стаж.

За да бъде "мине" ЕТЗ  при последната версия 1,04  имаме 2 варианта:

1. записваме  признатия стаж по основния ТД  при другия работодател (в  кл. 30) - за същия период на действие на допълнителния ТД,   а  в  кл.31 - реалния непризнат стаж  по втория  ТД.
Но,  не е   редно   да  изчисляваме  и вписваме  частичен трудов стаж  по основно  правоотношение, което не е прекратено, и по което тепърва предстои  ЕТЗ.

2. В  двете  полета записваме  непризнатия  стаж.

И двата варианта са неверни, защото става едно  неоправдано натрупване  на стаж в кл.30,       но  при тези недомислици,  както казва  bobo  сме принудени да  излъжем  системата.   
Ще пусна втория вариант.  После ще му мисля.

#23 | Днес в 11:36
Публикации: 12604 / 2414
Направих един експеримент на ТРЗ програмата. Имам наето лице по втори трудов договор и зададох прекратяване на договора от днес 01.07.2025. Отидох на ЕТЗ и на самия формуляр в клетка 30 за признат трудов стаж ми изписа точно трудовия стаж по договора като признат до момента, а за непризнат - колкото си има такъв, а лицето има непризнат ТС по втория договор.
С една дума софтуерът не прави разлика при уведомлението дали е втори ТД въпреки, че е въведен като такъв , а си изчислява признат и непризнат ТС като на основен ТД.
Това констатирах, а доколкото всичко в ТРЗ програмата излиза автоматично и не мога да повлияя на поведението и при прекратяване на това лице ЕТЗ би се попълнил по гореописания начин.
#24 | Днес в 11:47
Публикации: 22 / 0
Т.е. - колкото в  поле 30,  толкова и в поле 31?
#25 | Днес в 13:20
Публикации: 12604 / 2414
Т.е. - колкото в  поле 30,  толкова и в поле 31?

Не, в поле 30 цялото време, което би било зачетено за ТС по този договор, а в 31 - само непризнатия. В случая лицето имаше 1 месец такъв .
т.30 - 09 г  05 м  00 дни
т.31 - 00 г  01 м  00 дни
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група