Актуални моменти в трудовото законодателство през 2021 г.

Време на провеждане:
на 19.05.2021, с начален час 14:00
Място на провеждане:
Твоят компютър!
Цена с ДДС:
39 BGN
Членове на АССП: 39 лв; външни участници: 89 лв
Лектор/и:
Теодора Дичева
Програма:
1. Промените, направени в Кодекса на труда през м. декември 2020 година и в Закона за хората с увреждания във връзка с изпълнение на квотата. и в някои подзаконови нормативни актове.
2. Промените в трудовото законодателство, приложими при въведено извънредно положение и извънредна епидемична обстановка.
3. Трудовият договор за работа от разстояние (home office) за възлагане на работа от дома, обявяване на престой при преустановяване на работата или въвеждане на непълно работно време при извънредна епидемична обстановка. Изисквания към работодателите във връзка с възлагането на работа от разстояние и за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.
Почивка: 15:30 – 15:45 ч.

15:45 – 17:00 ч.

4. Срочните трудови договори в Кодекса на труда: Особености при сключване на различните видове срочни трудови договори, регламентирани в чл. 68 от КТ. Възможности и ограничения, предпоставки за сключване и санкции при нарушаване на процедурите по сключване на срочни трудови договори. Особености на трудовия договор (клаузата) срок на изпитване.

5. Специална закрила на някой категории работници и служители при прекратяване на трудовото правоотношение: задължения на работодателите, възможност за ползване на административните електронни услуги, предоставяни от Инспекцията по труда, при прилагане на чл. 333, ал.1 и ал.5 от КТ.
Условия и цени:
Членове на АССП - 39 лв; външни участници - 89 лв.
Публикувал семинара:
Организатор на семинара:
АССП
Телефон:
+359 886 777 099
Имейл:
Сайт:
В категория:

Статии от КиК

Абонамент 2024

Абонамент 2024

7960
Уважаеми потребители, Платформата е актуализирана и подготвена за работа за 2024 година. ➤ Препоръчваме да...
Статии от КиК (виж още)

Последно от форума

Създаване на фирма, която няма да има приход

64
Не, няма да е с 2 лв. капитал, ще гледам да в размер поне разходите за година. Да осигуряването е ясно.  Благодаря за отговора

ЮЛ без банкова сметка работи с ЕКОНТ без договор/споразумение

125
Има сайт за продажба на амултеите, като има опции плащане с карта през Paypall и парите постъпват по личната сметка на собствени...

Отпуск при втори трудов договор и телк

210
благодаря

Нормално или е нарушение на закона?

432
Да, омотано е. Те са няколко навързани норматива + нещо разработено от СТМ трябва да имат. Затова е най-добре да се види какво п...
Още от форума