помещението е наето от физическо лице, от външен изпълнител е ремонта
Здравейте! Имам ООД което е регистрирано в ТР през 2016, но все още не е подадена декларация за започване на дейност в НАП. По всяка вероятност дейността ще започне през 2017. В момента се прави ремонт на помещението, което ще е офис. Въпроса ми разходите по ремонта, минават ли за разход, тъй като ще са с дата преди датата на започване на дейността? За разходите по регистрацията е ясно, че минават... и ще се подаде ГДД за 2016.
Благодаря предварително
Здравейте,
моля да ми разясните при самоосигуряващите се лица , кога внасямве ДОД, т.к сега в декември ще плащаме за октомври, но какво става за останалите два месеца-ноември и декември. Два пъти ли се подава декларация. Моля за помощ, т.к никак не ми е ясно.
Някой друг има ли друга идея .... пробвах го това но не става пак  :noexpression:
Благодаря за инфото сега съм сигурна че проблема е в мен  :blink:
Здравейте, искам да попитам дали имате достъп до НАП Електронни услуги в момента например  :blush: Инсталирах си Джавата и се мъча да вляза, но ми казва Internet Explorer cannot display the webpage и причините ми ги дава, че могат да са различни... чудя се в моя компютър ли е проблема или сайта нещо не е достъпен в момента??? Много ще съм благодарна за инфо.
Здравейте! От НАП направо ме изумяват. Искат да направя корекция на декларация 1 и 6, понеже има двойно подадени такива, но единият от хората към днешна дата е починал. Като създам файла ми го отхвърля ...  чудя се как да процедирам в случая?
Щом не я интерисува група стока, ще трябва да и дадете средната надценка, но запишете, че е такава.
Благодаря много за отговора!
Внимателно бих подходила към тази декларация. Попитайте за какво е необходима на проверяващата, за да знаете как да я направите. Защото ако става въпрос за група стоки, то общата надценка няма да и свърши работа. Възможно е по тази надценка да определи допълнителни приходи и данъци. Възможно е и да послужи за това,  да прецени правилно ли е отразена отчетната стойност на продадените стоки.....възможно е  :smile1:
Здравейте! Цялата проверка тръгна за неплатени осигуровки и стигна до тази декларация. Понеже самата надценка не е една и съща за всяка стока, решихме да и представим покупни фактури и меню от барчето и да си смята каквото си иска, но днес, след поредната среща казала тази декларация ми трябва аз съм я описала и трябва да я представя с преписката, напишете я, не може счетоводителката да не знае каква надценка е сложила при изписването на стоките... Тя счетоводителката много добре знае, но също така знае, че не е добре да представя такава декларация.... нооо в крайна сметка ще трябва явно. Ще и напишем надценката с която сме изписвали стоките и да се надяваме, че след като са и внесли 150 лева които е държала точно днес да влязат в сметката, ще остави дребните рибки намира и ще насочи усилия към безскрупулните едри рибоци!
Здравейте, при проверка на малко невзрачно барче ми искат декларация за надценка... търся търся образец, не намирам такъв... в свободен текст ли трябва да бъде??? :blink: Проверяващата е много ангажирана не отговаря на посочения телефон и сега се чудя какво да и представим  :blush:
Някой знае ли как мога да формирам с дизайнера на документи в Бизнес навигатор - например бележка за дохода и да си я създам като документ, който да използвам при всеки, който ми поиска такава бележка?
Здравейте, от скоро работя с програмата Бизнес навигатор и не мога да кажа, че съм я разучила напълно. При разнасяне на банка обединих плащане по две фактури, после видях, че съм сбъркала номерата. Как да ги разобединя.... Тъп въпрос, съжалявам, но не мога да ги видя вече тези фактури, за да си оправя нещата.... Ако някой е наясно, моля за помощ и благодаря предварително.
Първо си отговорате на въпроса: "Тези 11 месеца признават ри се за трудов стаж или не?" Ако смятате, че се признават - включвате ги в общия трудов стаж. Ако мислите, че не се включват  -не ги включвате ги в общия трудов стаж и вписвате периода отзад на ТК.
Не ми се търси в КТ, но залагам на първото.
Благодаря за жокера, разрових се в тази посока. Излиза, че се признава за трудов стаж. Описвам си го само отпред. Благодаря още веднъж!
Здравейте, не съм имала такъв случай до сега е се притеснявам да не сбъркам някъде. Назначихме жена на постоянен трудов договор, след около месец почна да излиза в болничен заради 3 годишното си дете, по лекарско предписание детето не трябваше да посещава градина и тя се принуди да остане вкъщи да го гледа. Разведени са с таткото, той и подписа декларация, че се отказва от неговото право да ползва 6 месеца отпуск за гледане на дете до 8 годишна възраст, работодателя се съгласи да я пусне да ползва 11 месеца наведнъж. На 03.06. освободихме жената, след разговор и молба от нея по взаимно съгласие. Как да опиша книжката обаче. За периода, в който работи и после периода на болничните отпред описвам - дата на назначаване дата на освобождаване, но като стаж до къде да броя? Тези 11 месеца от зад ли се описват?
КТ
Чл. 63. (1) (Нова - ДВ, бр. 120 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Работодателят е длъжен да предостави на работника или служителя преди постъпването му на работа екземпляр от сключения трудов договор, подписан от двете страни, и копие от уведомлението по чл. 62, ал. 3, заверено от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите.

Работникът удостоверява с подписа си /на справката, след името и длъжността слага подпис/, че му е представен и екземпляр от У-нието
В такъв случай работника излиза, че трябва да се подпише /нищо че няма оставено място/ срещу името си и толкова. Това представлява удостоверяването на работодателя. Понеже изречението почва работодателя не е удостоверил, тоест не е казал на работника да се подпише в самата справка, която се връща от НАП.
Здравейте! До сега съм се ровила, но черно на бяло не намерих никъде - уведомлението по чл.62 за назначаване/освобождаване на работници - с обновяването на програмния продукт вече излиза ал.5, а преди беше ал.4. Сега имахме проверка от ИТ и предписания - работодателя не е удостоверил с подпис срещу името на лицето и длъжността, на която е назначено в справката за заверени уведомления, връчването копие на хартиен носител от завереното уведомление преди постъпването и на работа, в нарушение на чл.4, ал 3 от Наредба №5 за съдържанието и реда на изпращане на уведомлението по чл.62, ал.4 от КТ.
Нищо не мога да разбера - първо ми говорят за чл.62, ал.4, а от програмния продукт това уведомление вече е по ал.5, отделно подпис и печат на самото уведомление има, то се праща по електронен път и справката, която ми връщат от там за самото назначение няма място за подпис никъде, нали тя дефакто е отговор на това уведомление, че лицето е назначено точно по този начин, както е в уведомлението. Къде да го слага работодателя този подпис, защо да го слага изобщо, какви са тези предписания - не мога да разбера  :no2:
Здравейте! Изчетох няколко подобни теми във форума, но не мога да си отговоря на няколко въпроса. Шифър 83232002 е Шофьор на автобус и е трета категория... Но по талон автобусът, който се управлява е 15 16 тона... със 52 места и излиза на екскурзии извън България. Чудя са за такава отговорност дали не е погрешно определена длъжността и дали не трябва да е друг шифъра и да попада във втора категория... Как мога да разбера? За същата длъжност шофьор на автобус, само че в България и в един град преди доста години категорията е втора... сега трета... Вратичка ли е това или си е правилно определено във трета категория?
Изключително съм ви благодарна за отговорите на всички!  :bow: Приятен ден желая!
Благодаря за отговора!  :good: Това със 30,05,2014 е техническа грешка, имах предвид 30,04,2014  :blush: В програмата ми, обаче като го вкарам ми излиза декларация 1 със вид осигурен 14 ден на започване на осигуряване 10 ден на прекъсване на осигуряването 21... на работни дни в осигуряване са ми нули и на всякъде другаде само нули.... Това ме притеснява... да не би да искат Д1 по този начин или не съм задължена като няма никакви осигуровки?