:good: Благодаря много  :smile1:
В България се осигурява здравно , защото завърши преди 1 м и още не работи . В Нидерландия е с адресна регистрация и в процес на търсене на работа .  :blink:
Здравейте ,
искам да попитам ,как стои въпроса с осигуряване на човек работещ в чужбина и осигуряван там / Нидерландия/. Трябва ли да се осигурява и в България ? 
Благодаря 
Здравейте, как трябва да се оформи неплатен преддипломен стаж на студент последна година ? Стажът е за 6 месеца , Достатъчно ли е само удостоверение ,че студента се изпраща на стаж във фирмата от съответният ВУЗ ?
Благодаря :blink:
Здравейте,
имам работник на втори трудов договор , при когото заплатата за м. януари 2017 г  от основният работодател надвишава 2600 лв. -поради годишни добавки-.
Това означава ,че НЕ трябва да певеждам осигуровки  , т.е. заплатата по вторият трудов договор ще му се изплати без удръжки за осигуровки ?
 :blink:
Здравейте ,
дали ще има промяна за ЗО за неработещи самоосигуряващи се  от 01,01,2017 г ?
За тази година е 16,80 /м .
За 2017 г -дали ще е 18,40 лв?   8% от 230 лв ?
Благодаря :)
Здравейте ,каксе осчетоводяват търговските отстъпки /номинална и натурал рабат / ?Напр:  ф-ра  всичко :     271.57
                   отстъпка :       14.64
 стойност на сделката :  256.93 / данъчна основа /
ДДС 20%              :              51.39
  сума за плащане  :        308.32
ТН с която работим е 18 %: Т.е.  308.32 х 1.18 ?
А 14.64 лв. - къде ?
Не съм счетоводител ,само за информация .
Благодаря :blink:
Благодаря , надявах се да не е  :wink1:
Здравейте , искам да попитам задължително ли е записването в дневник на продажбите -поименно на фактури издадени на клиенти физически лица - когато са въведени в касовият апарат ,платени в брой и досега съм ги описвала като 81- продажби на клиенти ? Нужно ли е да се изброяват или може и така ? Защото иначе стават с около 50 документа месечно повече за въвеждане и оттам цена  :blink:
Здравейте ,не мога да разпечатя дневниците по ДДС от програмата на НАП -някяква идея? Буквите не се четат на кирилица . :blink:
Здравейте , дали ще мога да кача на тази програма стари ведомости за предходни години ?  И да ги имам и на електронен носител и на хартиен  :blink:
-
Здравейте ,  може ли  "Дневници по ДДС " - /  програмата на НАП / - да се пренесе с въведените данни на друг компютър ? И още нещо вече въведените данни,   когато ги разпечатвам буквите не ги изписва на български език . Може би въпросите са ми за IT спец. , но винаги сте ме упътвали  :) Благодаря
Здравейте, моля за помощ - декл.6 годишна за 2015 г на собственик на ЕТ -  попълнена с ЕГН  , м. 13 , при подаване в НАП искат  да се отбележи и декл1 /а тя е подавана ежемесечно/. Трябва ли да поставя отметка на - няма основание за подаване на Декл.1 -не се прилага чл.2 ,ал.4 от наредба Н-8 ?  :blink:
Благодаря , значи ГФО -за статистиката по електронен път  и това е . :smile1:
Здравейте ,- ЕТ  , по ДДС , магазин , приходи от касов апарат и безкасови 192хл./ год. с ДДС . Трябва ли да обявява ГФО и какво трябва да включва ГФО ?  :blink:
 :good:  Много благодаря -стана . И още едно питане в декл. 6 датата на запис за вид плащане 5 - не може да е днес 18,02,16, а трябва да е 25,02,16г или 29,02,2016 - така ли е ?
 :smile1:
Здравейте , имам проблем при подаване на декл.1 , не мога да променя ТЗПБ на 0,5 - излиза само 0 и 0,4 .Направила съм всички актуализации -някаква информация ? :blink: