А как стои въпроса, когато по основния и по допълнителния трудов договор работодателят е един и същ. Пример - основен тр. договор на 8 часа и втори тр. договор по проект със същия работодател. Как може лицето да излезе в отпуск за бременност и раждане само по основния договор, а по втория да продължи да работи?
Възможно ли е това и как трябва да се постъпи?
Как трябва да се оформят документите при излизане в майчинство на лице, което има ЕТ и в същото време е на трудов договор при друг работодател?
Трябва ли и в кой момент точно, трябва да прехвърли управлението на фирмата на друго лице?
Ако има нещо друго специфично в този случай ще се радвам да споделите своя опит в подобни случаи.
Вие сте пенсиониран като военен по специален закон, а не по "упражнил правото си на пенсия за осигурителен стаж и възраст", което прави незаконно сегашното Ви прекратяване.
Аз до колкото разбирам, въпроса е има ли горна граница до която се плаща % професионален опит, а не колко % е за една година.
Имаме учител, който м.12.2009 е защитил по-висока степен на ПКС. Сега през м.май 2010 година представя документа при нас в ДГ и претендира да му начислим разликата в ПКС-то със задна дата от 12.2009.
Ние сме на мнение, че начисляването на по-високата сума трябва да започне от 01.06.2010 г. Прави ли сме и ако да, в кой нормативен документ е регламентирано това?