Някой знае ли вече какво представлява декларацията,която ще подават фирмите без дейност през 2017 към търговския регистър ?

"Ново изменение в чл. 38, ал. 9 на Закона за счетоводството предвижда отпадане на изискването за публикуването на годишните финансови отчети на предприятия, които не са осъществявали дейност през отчетния период.

Това обстоятелство се декларира с декларация, която се публикува в търговския регистър в срок до 31 март на следващата година. За публикуване на декларацията няма да се дължат такси по чл. 12, ал. 1, т. 1 от Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Изменението е в сила от 01.01.2018 г."
Моето питане е следното:
На лице,което има работещо ЕТ,ЕООД и същевременно работи и по ТД на трето място
и предстои първи болничен за 45 дни преди раждане.Осигурява се като самоосиг.се лице от ЕООД-то на високия % в/у 460.00лв.

Какво трябва да се предприеме по време на болничните до 410 дни и после по време на  майчинството ?Кой ще подава декл.към НОИ за изплащане на майчинството - Работодателят по ТД или ЕООД-то?
Ще съм благодарна,ако някой внесе малко яснота в казуса ми!

 
Здравейте,имам следният случай-собственик продава фирмата си и е регистрирал нова фирма+започване дейност и в НАП,но във фирмата има наето лице ,което в момента е в бременност и раждане -275 дни до 10.10.2017 вкл.Какво е необходимо ,за да назнача това лице в новата фирма,какви документи да подам в НОИ?
Благодаря ви предварително!
Явно само един МС знае  :smile1:!
Да,точно така-не съм сигурна дали ще са 5 раб.дни.А началото на болничния е от 31.10.2016 и ми е представен навреме и аз исках да си го подам,а Д1 и Д6 ще подавам до 25.11.2016.

/пояснявам за ХХХХХ/
Имам болничен - третия за бременност и раждане,който е до 06.01.2017 вкл.
Исках да го подам,но се сетих,че още няма решение на МС за работните и почивни
дни за 2017 г.1-ви януари е неделя,ами ако се реши и 2 да се почива или др.размествания.После корекции на Д1,Д6 и...знаете.....  :no:
Някакви съвети???
Исках да отговоря на тези млади хора възможно най-компетентно с вашето съдействие, но явно съм се объркала!
Ако бях писала, че детето е на 5 месеца, дали щях да получа конкретни отговори или
пак щях да се наслаждавам на философски размисли за нероден Петко?
Трябва ли да чакат до последния момент и тогава да тръгнат да си изясняват какво да правят? Искат отсега да  знаят ,за да  си организират нещата. Не мисля, че има нещо нередно, но не това беше първоначалния ми въпрос?
В момента на прехвърлянето на майчинството,бащата трябва ли да се осигурява,защото той смяташе да затваря обекта си и да прекъсва дейност и съответно осигуряване,а бебето ще се роди м.март? Вярно е,че има време,но те искат навреме да са наясно.
Доводите,които изтъкнаха са,че бизнесът на майката/козметико-фризьорски/е по-доходен  от този на бащата,който бил едва ли не пред фалит,а и тя да не загуби клиентите и пр.
Здравейте,как се процедира при прехвърляне на майчинството след навършване на 6 месеца на детето,ако майката е самоосигуряващ се собственик на ЕООД и бащата също е самоосиг.се лице в ЕООД?Какви документи и стъпки са необходими ?
Всичко,което изчетох се отнасяше за лица по ТД
Благодаря ви предварително!
По предписание на НОИ трябва да направя корекции на 2 лица за месец юли и август.
Само на тези лица ли подавам Д1 с код К или...и едновременно Д 6 - има и в намаление и увеличение.Моля за съдействие,защото не ми се е налагало до сега.
Защо 380.00 лв?Нали говорим за 2013 г. или?
Случаят е следният:трябва да се изплати обезщ.за неизползван отпуск при напускане след майчинство.Лицето е започнало работа м.09.2013 и няма месец с отработени 10 дни.БТВ е 311.86.Как да изчисля обезщетението?
                     311.86: на ? х 40 дни ?
Ето това не го разбирам-как в договора е на 8 часа,а работникът работи по 5часа дневно 6 дни в седмицата?Програмата ми иска на колко часа е назначен.Като пиша 8 часа както е в договора,тя естествено ми смята 23х8=184ч.за месеца,а лицето е работило в действителност 27 дни х 5ч.=135 ч.Много ми е объркано.За първи път се сблъсквам със СИРВ и подобен казус и се оплетох яката.Ако е назначен на 5 часа пък става :27 р.д.х5ч.=135 ч.,а в програмата мога да заложа само действителните за месеца дни-23 х 5 = 115 ч.
Дали изобщо някой ще разбере какво искам да обясня....Съжалявам,че е толкова омотано.
Блъскам си главата от известно време със следните въпроси:
Лице,работи на две смени /от 11.00 до 14.00/и /от 19.00 до 22.00/с включена 0.30 мин. почивка, 6 дни в седмицата/поч.ден - неделя/.
1.В договора на колко часа трябва да е записано,че работи,ако във фирмата е установено СИРВ за 1 месечен период.
2.Как да е съставен графика при тези условия,напр.за м.юли 2015?
3.В Д1 как е отразено?
1.код 8
2.да