Здравейте,
трябва да назнача един строителен работник за ремонт на сграда.По-удачно ли е да се назначи на граждански договор ? Лицето трябва ли да е регистрирано като ЕТ или със свободна професия за да използваме граждански договор.
 Моля за разяснения по тази тема защото не съм наясно.
Благодаря за отговора . При положение ,че не сме внесли тогава осигуровки за това обезщетение ,какво правим ?
Имам  нужда от спешен отговор!!!
  Изплатено обезщетение по  чл.222 ал. 1 от КТ за периода  октомври -ноември -2000 година. Следва ли да се посочва в УП 2 за пенсиониране на работник ?  Този период липсва в персоналния регистър, не е включен и в УП 3 за стаж.  От коя година на обезщетение по чл.222 ал1 се внасят осигуровки ?
Изплатено обезщетение по  чл.222 ал. 1 от КТ за периода  октомври -ноември 2000 година. Следва ли да се посочва в УП 2 за пенсиониране на работник ?  Този период липсва в персоналния регистър, не е включен и в УП 3 за стаж.  От коя година на обезщетение по чл.222 ал1 се внасят осигуровки ?
Този данък по коя сметка и код се внася ? По сметката по която внасяме ДОД  от трудови възнаграждения за месеца / чл.42 от ЗДДФЛ / и  и вид  плащане /код/ 110000 ,или  има отделна сметка и вид плащане ? 
Привет  ! Бих искала  да  запитам нещо във връзка с издаване на УП 2 .
Задължен ли е работодателя да издава УП2 за периода  след 1996 година .
 
Привет на всички . Днес установихме ,че сме пропуснали да отразим на наш служител болничен от м. декември 2014 год. ,които сме подали в НОИ, но във ведомостта сме отразили пълен работен месец без болнични. Трябва да се направи корекция на Д1 и Д6.
Въпросът ми е как ?  Трябва ли да се заличи подадената Д1 на лицето за м.12.2014 и да се подаде нова и съответно Д 6  където нещата са по сложни ? Просто не съм имала такъв случай и съм объркана.
Привет на всички . Днес установихме ,че сме пропуснали да отразим на наш служител болничен от м. декември 2014 год. ,които сме подали в НОИ, но във ведомостта сме отразили пълен работен месец без болнични. Трябва да се направи корекция на Д1 и Д6.
Въпросът ми е как ?  Трябва ли да се заличи подадената Д1 на лицето за м.12.2014 и да се подаде нова и съответно Д 6  където нещата са по сложни ? Просто не съм имала такъв случай и съм объркана.
Осигурено лица на 4 часа раб.време е в болнични. Върху колко лева трябва да е ЗО от 4,8 %  за дните от НОИ - 420.00 лв.  или 210.00 , при положение че работи на 4 часа.
Какъв е реда за промяна на икономическата дейност на фирма и какви документи към какви институции трябва да се подадат .
Привет ! Използвам, че се разисква по темата за публикации на ГФО в ТР за да попитам за следното : Имам ООД което от две години няма дейност следва ли към баланса и  отчета -които би следвало да са нулеви да се подава отчет за собствения капитал и справка за дълготрайните активи.
Как да създам файл на работния лист, който би следвало да е Екселов
Здравейте приятели , работя по Версия 3.0 /2013 г .за изплатени доходи на физически лица през 2013 г. но имам проблем при създаване на един от файловете които трябва да се създадат за НАП  , а именно файла на работния лист .Двата файла трябва да бъдат на диска за предаване в НАП. 
Здравейте приятели ,бих искала да уточним с ваша помощ нещо при подаване на Д 6.
Сега следва да подам Д6 за ДОД на заплатите за м.януари 2014 г , които съм изплатила през февруари /21/.В т.9 на Д 6 кой месец трябва да се запише - януари за които са заплатите или февруари  тъй като ДОД на декемврийските заплати се подадоха с месец 01 .2014 ? В т. 18 на Д 6 се записва датата на изплащане  21.02.2014 г .
Привет  и от мен ! Аз обнових старата версия за Д1 и Д6 ,но на практика се обнови само Д6 , а Д 1 остава с период до 12.2013 г. Надявам се ,че ще има нови допълнения. Можете да подходите по същия начин за да използвате обновената Д6 за декемврийските заплати ако ги плащате сега.
Благодаря за съдействието. Щом обнових програмата всичко е ОК.
Здравейте приятели,
В момента работя по Декларация № 6 , но предварително изчетох всички коментари и указания за нея в сайта.
  По старата версия на програмата работя , но се указа ,че в т.18 /Дата на изплащане/начисляване / не може да се въведе друга дата освен 01.01.2014 г. , аз ще изплащам и внасям осигуровки на 22.01.2014 г.
 По тази логика трябва ли да имам нова версия на програма и ще имали проблем ако Д 1 е по старата , а Д 6 по новата версия.
Много благодаря за проявената активност  приятели. Пожелавам Ви приятен следобед .
Има ли нова версия на програмата за болнични  на НОИ, след Версия 10.0
 
 Здравейте приятели ,имам следния казус за разрешаване.Наша колежка на която съпругът който беше на 60 год. почина през м.април тази година ,а през м. юли  тя навърши 55 години. Имали право да получава наследствена пенсия и на колко години ? Предварително Ви благодаря за съдействието.