Мисля, че само болничен е достатъчно.
Да, имате право да получавате 50% от обезщетението. Трябва чрез работодателя да си подадете декларация по чл.54 КСО.
След приспадане на осигуровки първо се удържа издръжката и след това остатъка се дели на 2, 3 или колкото излиза.
Изчакайте, запорът може да е вдигнат.
Анулирайте новата книжка. Може да подпише декларация, че не е представил тр. книжка по негова вина. При издаване на нова книжка трябва да подпише декларация, че досега няма издавана такава.
само ДОД
Мда, ама влог е нещо като депозит /не съм много наясно с банковите сметки и термини/. А сметка, по която се изплащат заплатите мисля, че се водят разплащателни, не спестовни. Така че не съм сигурна доколко може да цитираме този член от КТ. Поправете ме, ако не разсъждавам правилно!
Нямат право, но въпроса е искаш ли да си на тази работа? Вероятно работодателя е сключил договор с банката, че всички служители ще си направят сметка там и по този начин служителите имат преференции - овърдрафт, по-ниски такси...  Можеш да си попълниш в новата банка бланка, с която да нареждаш автоматично парите към старата банка. Има такса, в Уникредит мисля, че беше 4лв всеки месец. А можеш да обясниш в старата банка как стоят нещата, съмнявам се че при условие, че кредита вече е изтеглен да направят някакъв проблем.
На страница 26 има място за отбелязване на изплатените обезщетения
Жена му не може ли да вземе уведомление от банката за сметката му? В нашата банка служителките ни познават и дават дори и на мен. Аз така или иначе му имам сметката, тъй като плащаме заплатите по банка, просто ми трябва официален документ. Не ми дават информация, която незнам, не е за наличност по сметката.
Може да си го водите болничен. Важното е да ви е информирал. Дано знаете точната дата на влизане в болница, за да не ви се налага да правите корекции по-късно.
Мисля че няма да има голям ефект.
Доколкото разбирам м09.2011 сте назначена и м10.2011 излизате в постоянен болничен. Това време ви се признава за трудов стаж и имате право на платен отпуск. Говорете с работодателя си да си използвате отпуска и след това да ви освободи. Не мисля, че ще има против? Лицето, което сте замествала върнало ли се е на работа? Може да ви освободи на основание изтичане срока на договора.
Щом има трудов договор и граждански е над МРЗ и се дължат осигуровки. Ако е пенсионер  - само здравни. ТЕЛК над 50% - без ДОД.
Ако заплатите за м01 са изплатени на 28/02/2013 и тогава са внесени и осигуровките Д6 само с ДОД до кога би следвало да се подаде - до 25март или ?

Да, до 25 март. Но, както много хора съветват и правят - направо с осигуровките, защо не си попълвате и ДОД в Декларация 6? Няма да се чудите кога му е срока и да го забравяте! Това, че е подаден по-рано, не пречи по никакъв начин.
И аз мисля, че данък, начислен за 2012, но платен 2013, трябваше да се подаде до 10.01. Затова бяха онези досадни опашки в НАП в последния момент. Но Анелия пита от гледна точка на физическото лице, така че има време - 1година, стига да не забрави дотогава :)
Аха, физическите лица подават декларация до 30.04 на следващата година.
Начислете разхода да мине през разчетна сметка и сега си вкарайте ф-рата без ДДС.
Това не трябваше ли да се декларира до 10.01 с Декларация по чл55. Кога е начислено - в януари или декември?