Не се посочва в отделна колона. Подава се Д6 за цялото възнаграждение с код 5.
След 410тия ден се подава приложение 3.
Преди седмица една от служителките на НАП ми каза, че сме щели да имаме достъп до СУПата на НАП, ама колко е вярно?
Добре де, а не трябва ли тази единна сметка, при положение, че влиза в сила от 01.01.2013, то да се отнася за задължения след тази дата и кашите забъркани до момента да си останат по стария модел?  :hmmm:
 :hmmm: Намерих отговор на въпросите си в анкетата по същата тема. Въпреки това ще има още много въпроси...  :smile1:
Здравейте и от мен! Незнам дали някой е наясно, предполагам, че е много рано за това, но откъде ще се гледат задълженията - спрямо Д6 или Д1. Въпросът ми е породен от това, че преди една седмица ми издадоха Удостоверение за липса на задължение. При разговор с жената от НАП ми изпрати справки каква е информацията от Д1 и Д6 по отделните фондове в тяхната система. Задълженията спрямо Д6 бяха на нула, но всеки месец имам разлика между Д1 и Д6 с 10 до 30 стотинки, съответно и плащанията се разминават. Освен това онзи "червен надпис" в електронната справка за задължения гласи да се обърнем към служителите на НАП. Към кого по-точно, при условие, че отгоре не ми показва да имам задължения, а надписа си седи? Доста неяснотии има, а пък сме в процес на продажба на фирмата и трябва всичко да е лъснато!
Жалко, но благодаря за помощта! Надявах се, че има начин за принтиране, за да ми е по-нагледно какво съм подавала!
Здравейте! Може ли да ми помогнете относно прогарамата на НАП за декларация 1 и 6? След като попълня Д1 за дадено лице, как мога да разпечатам декларацията, така че да се визуализира в таблица? Мога ли въобще?
Близките имат право на обезщетение от НОИ по КСО, чл.11. за смърт на работник.
Ясно, малко се пооплетох!
значи за срочен се подава допълнително споразумение или се прекратява и пуска нов договор?
КТ
Чл. 69. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.

Не е необходимо да подавате допълнително споразумение за превръщане на срочен договор в постоянен
И аз съм имала 2 запора на 1 лице. Пуснах писмо на втория ЧСИ, че вече има запор и му се обадих по телефона. Разбрахме се след като удържа сумата на служителя, деля на две и пращам към двамата ЧСИ-ли. Първия не съм го уведомявала, но и не съм получавала обаждане защо е намалена сумата.
Нямам представа как е било, но може би, както сега не е на 100%?
Е, тя е в края на годината, а ежемесечно не е задължително в този случай, така ли? Хм трябва да си поприпомня тези неща!
Защо с нулеви? За осигуровките - ясно, а ДОД?
Аз ползвам бланка от програмата и там има доста повече колонки, в които се отбелязват брой дни в неработоспособност или дни за гледане на дете. Незнам дали трябва да присъстват?
О, да вярно, че предизвестието е връчено и болничните не удължават срока на предизвестие !
Ако не се лъжа беше нещо като 40дни за година от личния лекар, след това трябва лекарска комисия до 6 месеца, а после незнам... Вероятно като си намери нова работа ще спре с болничните - кофти за работодателя.