Благодаря Ви за бързия и изчерпателен отговор. Само не разбирам следното:
" По силата на чл. 69, ал. 2, т. 1 от ЗДДС тази доставка дава право на фирмата на данъчен кредит, който при наличието на нормативно определените изисквания за целта може да бъде упражнен в същия или в един от следващите дванадесет данъчни периода."
При положение, че за нас е доставка с място на изпълнение извън страната, ние не упражняваме право на данъчен кредит.
Така че това може би само ще ме ориентира къде ще намерят отражение Инвойсите в дневниците за покупки и продажби ли?
Купуваме стока от Русия. Инвойса е издаден с днешна дата 31.07.2017. Стоката е натоварена на контейнер и пътува директно за Италия, без да влиза в България.
Издавам Инвойс към италианците без ДДС нали? И още ако не издам Инвойс към клиента с днешна дата, как да отразя доставката? Тя всъщност е стока на път. Как да я включа в дневниците?
Мерси и хубава вечер!
Здравейте,
Върху сумата за първите 3 дни от болничния се начисляват всички осигуровки/за сметка на работник и работодател/, но дали  се удържа плосък данък?
Благодаря Ви.
Попитах в центъра на Vivakom откъдето е закупен мобилния апарат , но ми отговориха че няма да имам фактура тъй като не сме го платили или може да ми издадат с нулева стойност???.
Още веднъж благодаря за бързия отговор!
Здравейте,
Имам фактура от Vivacom с облагаема стойност, ДДС и обща стойност на фактурата.
Под нея на отделен ред извън облагаемата стойност имам -вноски за изплащане на стоки-лизинг- със сумата и друг ред за освободени доставки - за лихвата на лизинга
 и накрая обща стойност за плащане.
За самият актив нямам издадена фактура, имам само договор със обща сума , като е указано че плащането ще е на 24 равни вноски, в които е включена и дължимата лихва.
Въпроса ми само с погасителния план може ли да го заведа като актив по 208 с/ка
Благодаря Ви!
Благодаря още веднъж. Лек и успешен ден!
Получих на 30.05.2017г. Инвойс от Швеция  за доставка на стока, но стоката не е пристигнала . Мога ли да издам Протокола по чл. 117 с дата 30.05.2017 и  да го включа в дневниците за месец май? Много благодаря предварително.
Благодаря много! Хубав и успешен ден!
Имам извършена услуга за международен транспорт на стока от Русия. Услугата е извършена от фирма от Румъния. Издаден е Инвойс в който пише че мястото на натоварване е Русия а мястото на доставката е България.
Трябва ли да издавам Протокол по чл.117, ал.1,т.1 за самоначисляване на ДДС
Благодаря и Ви желая хубав ден!
Здравейте,
Имаме платени суми по банков път за присъединяване към друго дело за получаване на вземания . С тези суми за такси трябва ли  в ГДД да увеличавам финансовия резултат в т. /8.1 които не са документално обосновани/
В края на 2016г. ЕООД-то купува от собственика на ЕООД-то  поземлен имот / за строеж/ на стойност 20000 лв. , а данъчната оценка на имота е 17000 лв. Имота който е семейна собственост е купен през 1997год.  След като в края на годината ЕООД-то подаде деклация по чл.73 че купува от физическите лица /семейна собственост/ имота, те също ще трябва да подадат годишни декларации.
Въпроса ми е - как ще бъдат обложени физическите лица?  Между сумата на данъчната оценка и сумата на продажната цена  ли ?
Имам извършена услуга за международен транспорт на стока от Русия. Услугата е извършена от фирма от Латвия. Издаден е Инвойс в който пише че мястото на натоварване е Русия а мястото на доставката е България.
Трябва ли да издавам Протокол по чл.117, ал.1,т.1 за самоначисляване на ДДС
или да се позова на чл.30, т.2 от ЗДДС
Мога ли кредитни известия издадени съответо на 30.09.2014 и на 27.10.2014 да ги включа в Дневника за покупки за месец февруари 2015 като се позова на чл.124,ал.4 отЗДДС.
Получи се така понеже доставчик от страна членка,която е регистрирана за целите на ДДС в България установява на 10.02.2015г. че е дала 3% отстъпка вместо 2,5%. Кредитните известия ми ги издава с посочените по-горе дати, а дебитните с 16.02.2015г.

Благодаря на всички които ще се включат.
Фирмата ЕООД е спряла дейността си. Има следните салда:
101 - Кт  5000  Собствен капитал.
122 - Дт  9600 - Натрупана загуба от минали години.
493 - Дт  6800 - Сумата е събрана от внесените осигуровки на собственика.
499 - Кт  21000 - Собственика на ЕООД има заем/ от баща си / но не го е върнал 6 години.
501 - Дт  9600
Бих искала да помоля за Вашето сьдеиствие, как да приключа тези сметки за да закрием фирмата.
Винаги съм получавала помощ, за което Ви благодаря отново и предварително, ако някои се включат.
Благодаря за включването Ви. Хубав ден!
Вещо лице което изготвя експертна оценка на недвижим имот за да се насрочи публична продан от ЧСИ, какъв документ издава за платения хонорар?