Днес взех консултация на място в НАП и ми отговориха, че трябва да мине по ДУК,дори след време при заверяване на стажа може да се наложат корекции за този период,през който е бил на ТД.Така че, сега ще пусна прекратяване на трудовия договор и ще мине по ДУК.
Здравейте,
имам следния случай: фирма ООД,вписана  в ТР с двама управители, осигуряват се по трудов договор като такива,но единият от 01,08, напусна.Може ли другият да си остане на трудов договор? или да мине по ДУК?,като през м,04 в ТР е направена промяна на съдружниците-заличен е единият/този,който напусна, останал е само управител/ и е добавен съдружник- фирма с идеята сега да не се прави ЕООД.
Ами незнам. Къде мога да го проверя това?
Здравейте, имам следния проблем във връзка с подадено уведомление за сключен договор с дата 21.10.2013,но сега излиза наяве, че датата трябва да е 14.10.2013.Договорът е подписан с дата 14.10.Подадох по ел път заличаване на грешната дата/21.10/,прие го,но като отидох в нап да пусна редовни данни уведомлението с дата 14 ми искат разрешение от ИТ,което ме притеснява.Нещо да ме посъветвате?Може би не трябваше да бързам да пускам заличаването, а да опитам с корекция, но вече не мога нищо да направя?
Ами преди да се обърнете към ИТ - опитайте. Първо заличете грешното заличаване. Изчакайте обработка и вижте какво ще се получи.
След това заличете грешното прекратяване и отново справка.
А как да залича грешно заличаване, тъй като и аз имам един такъв случай, побързах да залича, а не опитах с корекция?

Нали данъкът е окончателен? Не е авансов?
През четвъртото тримесечие го удържам за цялата година,така ли?
Здравейте,
една консултация:
една от фирмите има договор за наем с наемодател гражданка на САЩ. В изготвянето на сметките за изплатени суми не трябва на удържам нормативно признати разходи 10%. Данъкът е върху брутната сума? Така ли е или бъркам?
Благодаря!
Благодаря за информацията! Заявленията ще ги подам от името на един от наследниците, но трябва ли да има пълномощно от другите двама, че го упълномощават да ги подаде и нотариално заверено ли трябва да е?
Здравейте, ако някой е минал през тази процедура, ще съм благодарна да ми помогне :)
фирма ЕТ, в която собственикът е починал,фирмата ще се заличава.Ще подавам в НАП уведомление по чл.77 от ДОПК , също и Заявление-декларация по чл.5 ал.10 от КСО.Искам да попитам от името на кого трябва да ги подам тези документи?Ще ми са нужни ли да прилагам към тях удостоверение за наследници / наследниците са 3-ма/. Трябва ли да има пълномощно / нотариално заверено или обикновено/?
Благодаря предварително!
Благодаря!
Възнаграждението е въведено в програмата, но трябва ръчно да въведа сумата на ПО.
Здравейте,
въпросът ми е следният:
новоназначен работник в м.04 има 4 работни дни със заплата по трудов договор 780,00 с отработена заплата 141,82. В м.05 има 17 р.д и 2 дни ПО, но тъй като няма 10 отработени дни в предходния месец, програмата не изчислява сумата на 2-то дни платен отпуск в м.05.
Коя база се взима от предходния месец?
Благодаря предварително!
ЗДРАВЕЙТЕ,
ВЪПРОСЪТ МИ Е МОГА ЛИ ДА ОСВОБОДЯ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ СЛУЖИТЕЛКА, КОЯТО Е НАЗНАЧЕНА ПО ТРУДОВ ДОГОВОР ДО ЗАВРЪЩАТЕ НА ТИТУЛЯРА?
БЛАГОДАРЯ!
Благодаря!
Шофьорите не се водят като командировани лица, нали?
Здравейте,
интересува ме отменено ли е Постановление 133?
Благодаря!
По чл.112 от КТ ли?
Здравейте,
искам да попитам възможно ли е работник, който е назначен на 8 часа в една фирма, да бъде на 4 часа в друга?