Да, на 22.04 лицето е освободено. значи този трудов стаж се записва в книжката. Натъкнах се на трудови книжки, които са попълнени данните на 2 часов работен ден и  трудовият стаж е 0. Възникна спор между колегите дали изобщо този стаж се записва в ТК.
Много благодаря!
Здравейте, колеги,
когато имам работник на основен трудов договор на 2 часа, издавам УП3 за осигуртелния стаж. Въпросът ми е записването в трудовата книжка, а именно описвам си, че на лицето му е издадено УП 3, но в продълговатия печат за прослужено време какъв трудов стаж трябва да нанеса.
от 20.03.2014 до 22.04.2014 г.
1. Един месец  и 2 дни
2. Пет дни и 6 часа
3. Осем дни
 :noexpression:
За неспазено предизвестие от страна на работника, би трябвало работникът да дължи обезщетение на работодателя, а не обратно
Споделила съм своя опит Таня - ЛС. Не съм професионалист, но се надявам с времето да стана :) Не съм налагала или казала така трябва да се направи. Съгласна съм, че може и да не се сумира. На мен са ми връщали УП 3 точно, защото не е описано година по година. Съжалявам, ако съм объркала някого. Лек ден
Не е ново, но месецът  не е приключил :) :blink:
Осигурителният стаж на 8 часов работен ден съвпада със трудовия на 8 часов работен ден.  Затова се слага и печат в трудовата книжка, че осигурителният стаж е равен на зачетеният трудов стаж, когато лицето е на 8 часа.
Колкото до преминаването от 8 часа на 4 часа за УП 3 се пише на отделен ред. Вижте това УП 3, в което лицето преминава от 8 часа на 4 часа. Дано ви е в помощ :)
Няма как да стане - вече е в програмата и днес му заминаха и декларации 1 и 6. Имаше проблем с подписването с електронния подпис и от там стана цялата каша.
Не е ли малко раничко за подаване на Д1 и Д 6 за април месец? По написаното по-горе мисля, че лицето е започнало работа преди около 6 дни или греша?
Докато не е късно може да заличите Д1 и да пуснете корекциите
Трудно. Със задна дата не бих пуснала трудов договор :) За колко дни става въпрос?
Здравейте, колеги!

Нуждая се от Вашия съвет. Имам назначен служител по чл.114, който следва да бъде променен по чл.67 т.1
Досега винаги съм ги освобождавала и назначавала наново. Но когато подавам уведомление от срочен в безсрочен, в сайта на НАП ми сменя вида на осигуряване от 02 на 01 и си мислех, мога ли да сменя с ДС от чл.114 на чл.67 т.1
В НАП ще ми смени вида на осигуряване, но дали е правилно?

Благодаря на отзовалите се :)
Само да кажа, че кодовете в НАП 01 - безсрочен договор и 02- срочен договор. Това не са кодове на вид осигуряване :)
Привет,
от няколко дни се опитвам да изчисля осигурителен стаж на един работник, но така се омотах, че наистина имам нужда от Вашата помощ!

Лицето е назначено на 15,07,2013 - и до 31,10,2013 вкл е на 8 часов работен ден, а от 01,11,2013 - до 17,02,2014 / посл.работен ден 14,02,2014/ - е на 4 часов работен ден. Сега трябва да направя и УП 3, като от НОИ искали и за 8 - часовия, и за 4 - часовия да сметна.
Някой може ли да ми помогне?
На два реда ли да го опиша това?
Извинете ме още веднъж, но ми е за първи път  :question: :question: :question: :question:
Дано да е за последен!
Благодаря на всички отзовали се!

Трябва да го опишеш година по година! За 2013 от 15.07.2013 г. до 01.11.2013 докогато е бил на 8 часа и от 01.11.2013 до 31.12.2013 г. на 4 часа. На следващ ред описваш за 2014 г.
Аз ги изкарвам от 15.07.2013-01.11.2013 - 3 месеца и 16 дни (8 часа)
                                01.11.2013-17.02.2014 - 1 месец, 15 дни и 4 часа (4 часа)
Мисля, че няма глоба. След като няма подадена Д7, ако лицето е внасяло здравноосигурителни вноски, сумите  не са обвързани. Ако проверите и сега би трябвало тези месеци да стоят като задължение.
Много благодаря, но няма да се възползвам от "подарака". Не съм искала да Ви обидя, просто на няколко пъти подчертавате броя на кафетата, на които се равнява абонамента. После погледнах във форумните награди и видях Вашето име. Поздравления. Хората изказват мнения, хубави или лоши. Всеки преценя за себе си. Това е от мен. Хубав ден
Съгласна съм с мненията по-горе. Ако може да се плаща със СМС-и. Но това, разбира се, ще го помислят администраторите. Не всички имаме възможност да отделим 96 лв. от бюджетите си, още повече тези от нас, които живеем в т.нар. "провинция" и работим на заплата. А надали някой шеф ще ни подпомогне финансово с подобен абонамент. Иначе КИК е любимият ми сайт. Благодаря за вниманието!
Спрягам го, какво да се прави :) Но сте права, ако не сте регистрирани, става по 8 лв. на месец при годишен абонамент.
Не знам как да подчертая по-успешно личното ми мнение: няма безплатен обяд и никой не е длъжен на никой - нито КиК на вас (за всичко което съм написала по-горе), нито Вие на КиК (да купувате, ползвате и/или одобрявате)

Какво ще рече ако "не сте регистрирани цената е 8 лв"????
За регистрация в сайта ли говорите? Мисля, че всеки може да си сподели мнението относно цените на абонаментите. Точно Вие убеждавате и натяквате мнението си как "няма безплатен обяд", след като на вас въпросния абонамент Ви е подарък!!!
Ами ако въпросното довнасяне не е със същата дата в т.18.Грешно ли е?
Добре, по-скоро право има, но малко работодатели ще го разрешат. Практиката ми го показва.
Здравейте, според мен служителят през януари няма право да използва целия си платен отпуск за 2015 от 20 дни. А колкото до новия работодател, той ще си му даде платен отпуск полагаем за дните, месеците, в които е натрупал стаж във фирмата.
И аз мисля, че искането на подобни "служебни бележки" не е правилно! Мисля, че преди са се пишели подобни бележки, но сега не трябва!
Много Благодаря! Договорът за управление никъде не се регистрира доколкото разбрах? Единственото, което трябва да имам впредвид е декл.1 с код 10 и самото възнаграждение си ми влиза във ведомостта заедно с възнагражденията на работниците :)