Ако 30.06 е последен работен ден, би трябвало предишният работодател да впише считано от 03.07. Аз винаги прекратявам договорите считано от работен ден. Пък няма как следващия договор да започне от неработен ден, трябва да има отработен такъв.
Не виждам, какво не ви харесва в отговора на bobo. Аз съм на неговото мнение, пускате си ДС и уведомление, и нямате проблем с отпуските.
Ако на 30.06 е освободено, т.е. вече не е на работа, за да няма прекъсване трябва да се назначи от същата дата.
Ам, кога е бил последният работен ден при предходния работодател?
На мен ми звучи, като че някой да е продал просто фирмата.  Не пише че въпросната е спряла дейност и се е укрила или пък, че не подават Д1. Пък ако не подават Д1, май майчинството ще й спре доста преди да почне на втори договор или?  :blush:

Но може и да си прав... А на мен ми е жега!
Промени в обстоятелства може да прави само работодателят, който е подал въпросното обстоятелство. Както каза Hrili в момента няма какво да направите, освен да чакате да се прекрати първият договор. Като получи болничния за 45те дни си го предайте в НОИ, тук не виждам какъв е проблемът.

 Не разбрах, защо въпросната майка не е подала молба за напускане, а ходи в ИТ? :hmmm:
Какви нотариуси, какви пет лева. Прати им една декларация, че искаш да получиш документите си по пощата или с куриер на еди кой си адрес, дата, подпис и готово.
НАРЕДБА ЗА ТРУДОВАТА КНИЖКА И ТРУДОВИЯ СТАЖ
Чл. 6. (3) Когато трудовата книжка не бъде получена от работника или служителя, работодателят му съобщава с писмо с обратна разписка да се яви, за да я получи лично. Тя може да бъде изпратена по пощата или предадена на определено от него лице само ако за това има писмено съгласие.
Нали вече може да се коригира 50та? :blush:
Прекратява се на основание чл.326, ал.1.
Работникът да подаде писмено заявление, че няма да спази срока на предизвестието и че  дължи обезщетение на работодателя съгласно чл.220, ал.1, което обезщетение желае да бъде удържано от трудовото му възнаграждение.
Възнагражденията и сега са изключение от закона.
По пък си представям как отиваш да си купиш фурна и хладилник и всичко ти е на отделни фактури :)

Недай си боже да си харесаш по-скъп хладилник...  :blush:
Какво Ви притеснява в д1 не разбирам?  :blush:
Кое основание - срочен-безсрочен ли? Защо да не може?!?

Чл. 3. (1) (Предишен текст на чл. 3, доп. - ДВ, бр. 1 от 2006 г., в сила от 01.01.2006 г.) Уведомлението съгласно приложение № 1 се изпраща:
1. в тридневен срок от:
б) изменение на трудовия договор, с което се променя длъжността и/или срокът на договора;

Нямаш промяна на основанието на договора, т.е. не се подава уведомление. И мисля, че е така защото системата свързва допълнителните споразумения към основанието на договора. Т.е. ако имаш два трудови договора при един работодател, системата разпознава, по кой договор подаваш ДС, като го свърза с основанието  на съответния договор.
Отговора на въпроса Ви е НЕ. Майчинството се прекъсва с прекратяване на ТД. Болничните до 135 ден ще ги изплатят, но после ще Ви напишат отказ за следващото обезщетени. За по-сигурно се обадете на телефоните и представете случая като нефиктивен. НОИ вече доста гледат за тези неща.

Ако погледнете три коментара по-горе от Вашия ще видите цитирани членове от КСО според, които отговорът на върпоса е ДА.  ::)
Сумата, от която ви е изчислено майчинството, стига да не ви е бил прекратен договорът в този период. Ако е бил прекратен, въпреки че имате право на обезщетение до 410 ден, се взима предвид МРЗ.
Не това имах предвид. В програмата с която работя, мога да маркирам стария документ и да му дам промяна на обстоятелствата, програмата ми генерира нов с редовни данни за промяна на обстоятелства. Случвало ми се е, както при вас да ми отхвърля документа и се оказа, че ако не го направя през стария не прави връзката.   
Ако правите нов документ, системата не го свързва със стария. Трябва през стария да направите промяната в обстоятелствата.
Да може, въпреки, че аз лично бих я прехвърлила сега, за да приключа с д1 в старата фирма.