Здравейте!
Ще използвам темата и аз да попитам за съвет.
Подадох ГФО с ел.подпис, и два дни по-късно видях, че имам грешна дата в протокола за приемане на отчета. При проверка, ако го видят, ще получа отказ.
Мога ли сега със същата такса, тъй като още сме в срок, да кача отново същия отчет, вече с верен протокол? Т.е. ще имам две подавания на едно и също нещо, второто ще е коректно. Смятате ли че така е ОК или да чакам отказ, и тогава да кача отчета с верния протокол?
Здравейте, голяма глупост направих, а никой не ми вдига на телефоните на АВ. Подадох си ГФО по ел път. Всичко ок, прие го и когато тръгнах да си копирам входящия номер натиснах нещо с мишката, без да искам и ме изкара от страницата и не успях да го копирам. Ще ми изпратят ли писмо за входящия номер и ако не да го подавам ли пак. Някой знае ли?
Здравейте!
Изпращат мейл с входящия номер, ако това въобще е номер.
Но си проверете и спама, моя номер беше отишъл в спама, но то какъвто сайта, такава и пощата му :)
Благодаря! Аз ще я подам предварително, пускам я на 30 май, със начало на осигуряването 1 юни, така че смятам, че проблем с датите няма да имам.
Здравейте.
Ще използвам темата, за да попитам.
Може  ли ОКД5 започване на дейност да се подаде по пощата с обратна разписка и трябва ли да изпратя и плик с марка, за да ми върнат отново по пощата входящ номер, за да съм сигурна, че са отразили ОКД-то?
Здравейте!
Самоосигуряващо се лице, което в същото време е ДУК в друга фирма, където по ДУК го осигуряват на максимума 2600 лв.
Следва ли като СОЛ да подаде декларация 6?
Благодаря ви!
Здравейте!
Как следва да се попълни декларация по чл.50 , когато е ползвано облекчение за деца чрез основния работодател. Ползвам декларацията с баркод и ще я подавам с електронен подпис.
В Приложение 1 образец 2011, попълвам дохода по трудови, като отбелязвам данъка намален с 20 лева за едно дете, и маркирам за попълване и приложение10  за ползване на данъчно облекчение за деца и още декларация от другия родител –Образец 2005.
Така ли е правилно, нали тази декларация от другия родител е представена на работодателя?
СОЛ - свободна професия, следва да подаде декл. чл. 55 .
Как се попълва тази декларация от името на СОЛ-а, как си изчислява данъка за първо тримесечие.
Пример, за трите месеца е получил 1000 лева.
Как да си изчисли данъка? 10% от тези 1000 лева или 10% от 1000 лева - нормативно признати - осигуровки, каквито би имало ?
Здравейте!
Съвсем се обърках и моля за помощ.
СОЛ-свободна професия, има доходи от авторски права и доходи от извънтрудови правоотношения.
Когато попълва Таблиците за окончателен размер на осигурителния доход към Декларацията си чл. 50, коя сума трябва да запише в нея: Сумата, която е получил /през годината нищо не му е удържано/ или сумата която е получил минус 40% за доходите от авторски  и сумата минус 25% за извънтрудовите?
Загубата от 2015 можеш да я покриваш, в 2016, ако 2016 е  на печалба.
Това означава ли, че като попълвам он-лайн, ще го отрази?
Здравейте!
Някой имал ли е следния проблем.:Попълвам декларация чл. 92 с баркод. Имам голяма печалба, и искам да се възползвам от отстъпката съгласно чл.92 ал.5 от ЗКПО за 1% отстъпка  от годишния корпоративен данък, на база това, че ще подам декларацията по ел.път и ще платя данъка до 31 март. Но, декларацията не ми позволява да си попълня отстъпката на ред 15 част V.
Някакви идеи, защо се получава това?
Здравейте!
Ще използвам темата.
Имаме дарение към община през 2015 г. Счетоводно е отразено на разход - група 60.
Следва ли някакво преобразуване, и/или по някакъв начин да се посочи в декларацията по чл. 92?
Самоосигуряващото се лице не решава върху какъв доход да внася осигуровки. Това се определя /за 2016г/от доходите му по ГДД 2014.
Въпроса ви е доста неясен. Т21,1 е за месечни вноски, а вие говорите за тримесечни.
Лихва се дължи, ако прогнозния финансов резултат е с 20% по-малък от реалния в края на годината по ГДД.
Това планирам да направя, но явно ще трябва да изчакам до утре.
Опитах с изключени всички отметки в третото меню на картона. Опитах и с отметка "чужденец пребиваващ под половин година" .. и пак не става, начислява ми осигуровки.
Здравейте! Някой може ли да помогне. Работя с Микроинвест ТРЗ и ЛС ПРО от скоро, с най-новата им версия съм.
 Имам на договор за управление и контрол лице, което е чужд гражданин, със служебен номер издаден от НАП. Лицето е предоставило форма А1 , с която удостоверява, че е осигурен в друга държава члена на ЕС. Съответно тук в БГ, следва да му удържам само данък . Как да попълня картона, така че удръжките му да бъдат само 10% данък?