ДНЕС 05,04,2019  видях че са ми ги погасили  задълженията .
И при нас е същото.Лихви обаче си начисляват.
А защо искате да подавате по 3 декларации?
грешка отговора е на kincheva
Колеги имам баща, назначен на втори трудов договор с условие за работа 2 дни седмично за 2 часа. Въпроса ми е за отпуска, който му се полага за раждането на детето - дали е 15 дни или трябва да го намалявам пропорционално на времето, което се признава за трудов стаж.
Благодаря предварително.
Защото е само на 2 часа и труда после може да се докаже с УП 3.

Аз смятам, че трябва да се издаде, но моята началничка изрази съмнение, затова реших да попитам.
Здравейте колеги !

Назначаваме непълнолетно момиче на 2 часа на ден за постоянно.
Това е първа работа за нея. Имаме разрешение от ИТ.
Изниква въпроса трябва ли да издадем трудова книжка на това лице  ?

Благодаря предварително на всички отзовали се !
Явно не се изразявам правилно и оставам неразбрана. Разбира се че четем КСО, в страницата на НАП и НОИ, указанията също, но тази наша близка си настоява, че жената на гишето й е казала така и това е, за нея тя е права, не ние.
Съжалявам ако съм Ви отегчила.
Благодаря и приятен ден !
Тя е малко притеснителна и предполагам заради това са се получили така нещата на гишето. 3-ма човека четем и просто не можем да се убедим, че тази жена на гишето е права. Затова решихме да потърсим и друго мнение.
Здравейте !
Миналата седмица близка която е СОЛ е искала да заяви за 2018 сумата върху която ще се осигурява (700 лв), но жената на гишето й е казала че може да се осигурява само на минимума 510 лв или на максимума 2600 лв. С колегите ми в работата четохме и никъде не намираме твърдо да е обозначено, че трябва да се избере само една от сумите.
Вярно ли е върнала служителката нашата близка (казала й е ако не е доволна от този факт да отиде при Владко Горанов  :blink: ) или наистина трябва да избира между едната от двете суми ?

Благодаря предварително !
Когато човек бърза може да повярва на всичко.

Направих справка лично разбира се, но благодаря за отговорът Ви.

Лек и успешен ден желая !
Здравейте !
Налага  ми се да променя човек от 8 часа на 4 часа. Изпращам ли уведомление към НАП за тази промяна ?
Благодаря Catch-22.  Моята майка в случая има неплатени здравни осигуровки за 2013 и 2014, общо 10 месеца за двете години. Явно няма да може да ползва детски в близките 2 години, докато не отпаднат по давност тези задължения. Но при други нормани и "идеални" условия разбирам, че мога да изравня, а това беше важно.
Виждам, че чувството ми за хумор не беше много добре прието. Извинявам се.
Говорех по принцип относно бонуси, добавки и т.н. , не за случая конкретно.

Мисля че мога да изравня ДОД на майката, защото й е бил удържан през годината.
Греша ли ?
Иска, иска.
Всеки иска и който няма право иска.
Здравейте !
Не съм се сблъсквала конкретно с такъв случай и реших да попитам.
Имам служителка по майчинство. Постъпи на 07.04.2017, роди на 30.09.2017. За нея това е второ дете и сега се питам мога ли да й направя изравняване на ДОД, или понеже е в майчинство не може ?
Много благодаря предварително на всички отзовали се ! 
В договора от кой ден сте записали, че работникът постъпва на работа ?
Ако сте записали 7-ми или който и да било ден преди датата на регистрация в НАП (приемаме неделя 10.12.2017) значи сте в нарушение ! bobo много хубаво е пояснил датите в отговора си.
Здравейте ! Дано да не повтарям вече отворена тема. Потърсих, но не намерих оригиналната, а съм сигурна че има такава.
Искам да споделя моят опит от предните дни. Не знам дали ще Ви свърши работа, надявам се да. Ние работим със Stampit и преди 2 дни колегата поднови подписа. Те ни дадоха съвет да си свалим файл от сайта им www.stampit.org -> Публичен регистър -> Автоматизирано импортиране. Така и направихме. Появи ни се иконка на десктопа StampIt lockal services. Дали заради това, дали се бъркам и е нещо друго днес когато подавах Д1 и Д6 нямах никакви проблеми. При поставяне на флашката и влизане в сайта на НАП само си ми излезе съобщение за споменатите портове че са стартирани и всичко мина гладко по мед и масло. А си бях приготвела всичките инструкции и се бях настроила на програмистка вълна, но се оказа ненужно. И декларациите ми приеха и болничните. После от любопитство стартирах апликацията на десктопа и пак ми излезна съобщението за портовете че са стартирани, така че явно има нещо общо.
Дано да съм помогнала. Винаги мисля че е по-добре да споделиш отколкото да си мълчиш.
Лек ден на всички !