Мисля че е подаден от лекарите, да.
Значи трябва да представя пред НОИ и двата болнични.

Мерси !
Здравейте !
На 13.11.2017 е издаден болничен лист на майка относно раждане, но след седмица в медицинското заведение виждат че са сгрешили причината на болничния и викат лицето да му дадат поправения болничен. Моето питане е сега как е редно да процедирам. Да представя само втория и верен болничен или трябва да представя и двата като единия ще бъде като анулиран.

Благодаря предварително !
Лек и успешен ден !
Здравейте !
Интересувам се относно категорията труд на позицията "Тракторист". Търсих и гледах коя категория е и стигнах до извода, че е трета категория труд.
Правилно ли съм установила или се бъркам ?
Много благодаря,  Делфинче  и  ХХХХХ  !    :give_rose:    :heart:
Много благодаря Делфинче !  :good:

В процеса на работа възникна още един въпрос, именно че не трябва да се слага дата на трудовия договор, нищо че е срочен, понеже е до завръщане на титуляра.
Така ли трябва да се пусне или е необходимо да изчислим и впишем примерна дата ?
Здравейте !
Имам работничка излезнала по майчинство и съответно назначаваме заместник. Питането ми е ако титуляра е на 8 часа, има ли проблем заместника да е на договор за 4 часа ?

Поздрави !
Така понеже нямам търпение отидох на място. Начинът на подаване на данните е точно както е описал Ivanovs.
Първо заличаване, после подаване на коректни данни, но със попълнен ЕКАТТЕ в тях и редовната датата на договора (не 01.04.2017г.).
Момичето на гишето пробва първо с корекция, но системата го отказа (имах файл с корекция, защото от фирмата на която ни е ТРЗ софтуера, така ми казаха че трябва да стане когато им се обадих за помощ).
Аз обаче далновидно си бях направила и 3-те файла(корекция, заличаване, редовни данни) така че да не ме върнат и имаше ефект.
Да, да, да. Това да.  Аз се интересувах дали мога да подам заличаването и редовните данни по електронен път. А не да ходя на място.
Самият договор е сключен Февруари 2016 година. Не съм сигурна че съм в срок за да мога да коригирам основанието на договора.  :hmmm:
Вдигам темата за да дам ъпдейт по въпроса.
Днес подадох въпросното ЕКАТТЕ, със код 11 и ми го върна. Сега трябва да подам заличаване и редовните данни до колкото разбрах.
Питането ми е може ли това да стане по електронен път или трябва да отида на място в НАП?
За първи път ми се случва корекция и заличаване и не съм наясно.
Признавам че го бях прочела, но реших да попитам. Вярвам че малкото ми опит все още не ми позволява да си правя изводи сама, нито да давам с рогата напред.  :good:

Здравейте !
Подготвям файловете за ЕКАТТЕ и забелязах че колежката преди мен през 2015г. е пуснала 2 договора с основание 01, но те трябва да са с код 11, тъй като са допълнителни трудови дотовори на по 2 часа.
Питането ми е сега преди да подам ЕКАТТЕ, трябва да направя корекция, нали ?
Няма как с ЕКАТТЕ да се коригира автоматично, ако там съм записала правилното основание ?
Аз работя с "Плюс-Минус". Дава ядове, но още се чудим с какво да я сменим.
Здравейте ! А вие дали сте се пенсионирала ? Или просто искате да напуснете ? 
Благодаря Мани за отговора !  :good:
Когато пусках темата се надявах, че тук във форума има много колеги които ползват Омекс 2000 и могат да споделят мнение за нея.
Ще бъда благодарна за всяко едно мнение !
Здравейте !
Ползваме "Плюс-Минус", но програмата ни дава известни проблеми.
Най - вече с Д1, заплатите, а наскоро ни върнаха и едно УП с предписание, че не е вярно.
Обаждах се многократно на поддръжката, но не могат да решат проблемите.
Затова моята шефка иска да преминем към Омекс 2000.
Искам да Ви помоля да споделите мнения и впечатления ако е удобно.
Предполагам всяка програма има "кусури", но поне да не ни връщат документите с предписания. Предполагам че ме разбирате.

Хубав ден на всички !
Благодаря на всички за помощта !
Ако срокът ми за изпитване е за целият период на договора, тогава по чл. 71 или чл. 325, ал. 1, т. 3 трябва да го прекратя ?
Благодаря за материалите !  :good:
Ние имаме всички необходими документи. Сега ми остава само формулирането на трудовия договор. Притеснявам се да не допусна някакво недоглеждане или пропуск.
7 часов работен ден, 26 дни отпуска. Сега за срока на договора въпросното време няма да е например 3 пълни месеца. Притеснявам се как да го опиша в договора. Само с дата "ОТ" - "ДО" може ли или трябва да запиша с думи - 2 месеца и 12 дни ?