Здравейте ! Искам да дам нов пример.
Служител започнал на 01.12.2016г. съответно първа работа и няма предходен трудов стаж. Напуска на 27.03.2017, общ трудов стаж до сега 03 м, 27 д.
Има ли право на обещетение по чл. 224 ?
Тия да не са като ония сайтове-каталози, които срещу "скромна" сума се съгласяват да ни включат в техния световнонеизвестен онлайн каталог?

Май има нещо такова, защото на гърба на втория лист се говори за реклама, която се плаща годишно и скромната сума е 771 евро. В крайна сметка като се прочете всичко нищо не става ясно, освен това че ти искат ДДС номера, да го сканираш и изпратиш по имейл. В цялото писмо само това е написано на български. Също така адресът на писмото е пощенска кутия в Хамбург, Германия.
Ей, за големи балъци ни имат тези.
Искам да допълня че нямаме професионални отношения с Германия.
Плика и страниците на писмото са от рециклирана хартия писано с черно и синьо мастило.

Здравейте !
Днес по пощата получихме в офиса много интересно писмо.
Подател е:
EBN European Business Number
 Value added tax identification number VAT - ID
Department Republic of Bulgaria.
И са дали само имейл за отговор. Никакъв физически адрес. Иначе има посочени  телефони с код от Германия. Искат идентификационният номер по ДДС на фирмата и даже и краен срок дават 24 Март.
Някой натъквал ли се е на подобно писмо и измама ли е както ни се струва на нас в офиса ?
Благодаря на всички който се отзоваха и помогнаха !
Лек ден и успешна седмица !
Успях да се свържа с НОЙ и да задам този казус и там. Жената ми обясни, че се гледа история на заболяването и предходните болнични в срок 2 години назад, плюс последните 360 календарни дни, какви точно болнични са ползвани. В крайна сметка жената каза, че според наредбата за медицинската експертиза най-чисто ще бъде ако човекът се пусне на работа макар и за 1-2 дни, за да няма проблеми впоследствие с болничния пред НОЙ.
Човекът е онко болен. Има ТЕЛК. Има разсейки и трябва да се лекува повторно.
Здравейте !
Работодател има болен служител, който е в болничен от Януари 2016 г до Ноември 2016г. включително. Декември 2016г. работодателят дава полагащата се на служителя отпуска за 2016 година. Януари 2017 година работникът отново е отпуска като изполва отпуската си за 2017 година. На работникът му предстой нов болничен от м. Февруари. Питането е следното, нужно ли е да има определени работни дни преди да вземе новият болничен или може от отпуска директно да отиде на лечение ? Работодателят не иска да ощети работника, а да помогне. Моля за мнения как е най-удачно да се направят нещата за да може работникът да ползва болничен и да не бъде върнат от НОЙ.
Да, във връзка с МРЗ е промяната.
Здравейте ! Имам питане относно допълнителни споразумения по чл. 119. Става въпрос за датите и не можах да намеря източник от който да прочета с точност как е най-правилно да бъде. ДС са сключени с дата 10.01.2017г. , въчени са на работниците на 12.01.2017г. и влизат в сила от 03.01.2017г. Тази последователнст на дати приемлива ли е ? Защото ми обърнаха внимание, че при проверка инспекцията по труда много се заяждала за конкретно тези дати (един вид трябвало всичките да бъдат еднакви).
Моля за мнение и помощ.
Здравейте !

Искам да попитам има ли таван до който едно самоосигуряващо се лице може да се осигурява ?
Въпросът ми е заради зъболекарка, която се осигурява в момента на 550 лева съобразно облагаемия доход за 2015 година, но иска да се осигурява на 2300 лева.
Благодаря на всички отзовали се !   :good:

Лек и ползотворен ден !
Аз съм озадачена, защото в трудовия договор на лицето пише че му се полагат 3 дни. Първата колежка преди мен въобще не му е изписвала никакви дни отпуска в предходните години. Втората колежка преди мен му е изписала 2 дни за миналата година и аз просто опитвайки се да изчисля сега за годината дните както написах по горе, удрям на камък и съм раздвоена. Затова реших да помоля за помощ с формула или примерно изчисление от някой колега ТРЗ.
Здравейте !
Имам нужда от помощ за пресмятането на отпуската на човек назначен на втори трудов договор на 2 ч. - 8 дни в месеца. Някакси се губя в пресмятането.
Някой може ли да ми помогне ?