Правилни са разсъжденията ви:)
 :good:
Делфинчето отново е абсолютно права. ЕТ без дейност не подава нищо в ТР, то и ЕТ с дейност подава отчетите си в ТР, само ако подлежи на одит.
Да, попълва се данъка от платец на дохода, в т.2 мисля че беше
Много благодаря за пояснението:)
И последно не разбрах-ЕТ без дейност подава ли декларация /Приложение 11/ за неактивност в НСИ, и докога е срока?
Подала съм ги на всички справки с ДДС-то грешка ли е това?
Трябва да се включи в спавката по чл.73 колега
Много благодаря за бързия и компетентен отговор 5х. Хубав празник днес:)
Може би не е тук мястото, но искам да попитам възнагражденията за личен труд посочвате ли ги в ГДД по чл. 92 в раздел VI. Понеже пише, че не се посочват възнагражденията от трудови правоотношения, и малко се обърках...
Кодът за личен труд е 102. В служ. бележка се прави отметка върху второто квадратче.
И аз да попитам. До м.07.2017 работих по ТД и като свободна професия и се самоосигурявах. След това ми прекратиха ТД и аз се регистрирах на борсата / и си прекратих самоосигуряването-спях дейност/, но от м.08.2017 имам сключени граждански договори /под МРЗ/. Въпроса ми е, при попълване на декл. по чл. 50 трябва ли да изравнявам и осигуровките /по гр. договори не са ми внасяни осигуровки/, и някой знае ли как ще попълвам Т1 и Т2. За данъка ми е ясно, че каквото се получи ще си го внеса. Благодаря за отговорите.
Когато лицето е полагало личен труд, пак ли се попълва в Т1 и Т2?
Да в момента положението е точно такова, имам салда и по 121 и по 122 :blush:
Много благодаря за бързия отговор. Ще направя едно решение в началото на 2017за покриването на загубите , но се притеснявам, че загубата е приспадана от печалбата в предишни Данъчни декларации /за данъчните цели/.
Тази статия 122/121 може ли да се вземе в началото на 2017, макар, че в ГДД от предишни години е приспадната загубата и не е отразена счетоводната статия?
До 31.01.2018, както и да платите дължимия данъл.
И аз ги посочвам без ДДС.