Супер е статията, ще помогне:) :good:
Подавате приложение 9, но има малко особености при подаването. Не съм подавала през системата на НОИ, защото ползвам софтуер за ТРЗ.
При напускането стария Ви работодател би следвало да ви изплати неизползваната отпуска.
Извинявам се, не съм дочела че като СОЛ е на ниския процент.  :blush:
Ако е на трудов договор в друга фирма, му трябват два болнични
Цветелина Йорданова, съветвам Ви да се върнете за малко на работа, след което да си използвате натрупаната отпуска и то ще дойде време за болничния 45 дни преди раждане. Съветвам Ви да си изберете този вариант, защото за болничните за майчинство -  знаете, че се взима за база получения доход 24 месеца назад.
В зависимост от годините прослужено време по 0,6, и ето ти го процента за клас.
Новак нещо бъркаш с датите. Как така фирмата действа от 01,06,2017 /като всъщност няма фирма/, а учредителния акт е от 12,06,2017?
Пошегувах се marpan, извинявай. Права си по принцип, че им трябва счетоводител, ама нали знаеш, че напоследък никой не иска да плаща на счетоводител. Мислят си, че работата на счетоводителя е никаква...
marpan не бъди лош. Издават ви два болнични-към работодателя по ТД и към ЕООД в което се осигурявате. И двете фирми подават данни към НОИ. Нали досега сте подавали декл.1и декл.6 от ЕООД. Колегата е прав, че ще Ви трябва счетоводител за подаване на документите.
Danianita ще трябва да минете ТЕЛК за издаване на болнични след като изтекат 180 дни. Да и този болничен за пневмонията влиза в тези 180 дни.
Това с корекциите е нова практика /от тази година/ и незнам дали има значение дали е подадена 1010а, или 1010. Логиката ми е, че щом си си установил грешката да си я коригираш. Обадете се на горещия телефон на НАП.
Мисля си, че може до 30,09,2017г. да направите корекция. Внимавайте как ще подадете отчетите в АВ.
Бобо това е смисълът на ел. банкиране /да не ходим по банките/, но в ТР не всички са на това мнение, и аз поради тази причина си ги заверявам за всеки случай.
Много хитро :good:Е затова харесвам форумите тук :wink1:
Добре е да си подадете отчетите за 2015 и 2016 наведнъж с едно Г2 и една такса. Мисля че няма да има санкция за закъснението за 2015. Успех!
Нека си ги пусне за публикуване сега с отчета за 2016 г. Плаща една такса от 40лв. и си прилага всичките не подадени години. Това че фирмата е без дейност не я освобождава от публикуване на отчети в Търговския регистър. Ако не ги публикува може и да има санкция. Не съм чула досега да има практика да глобяват за публикуване на пропуснати отчети от стари години.
Нямаш проблеми. Регистрираш се като СОЛ и ако на ТД не си осигурена над 2600лв. си внасяш осигуровки върху 460лв, като СОЛ на високия процент/ или както решиш/. Успех колежке!
БУЛСТАТ Е важен, питала съм на горещия телефон на НАП :wink1: