Според мене НЕ, защото това са две юридически лица все пак. Ако договорът беше сключен с ФЛ, тогава се удържа, но в случая си мисля че не се удържа и  внася данък /без да съм абсолютно сигурна/.Нека и други колеги да изразят мнение.
Няма как да го подадете електронно. Срокът за корекции за 2016г. изтече. Дано от НАП не ви поискат и предписание от НОИ за корекцията, че там вече се чака един месец за предписание.Иначе лихви няма да плащате, защото всичко сте си внесли в срок.  Лошото е, че и майчинството е изчислено в по-малък размер, но незнам ако след корекцията на декл.1, подадете молба за преизчисляване на болничните дали ще си направят труда от НОИ да преизчислят болничните. Успех с корекцията!
ДДС се начислява и върху митото, така че вижте каква е стойността на митото.
Мани, има и по-лесен начин /хем може и да се провериш/ - казва се "Калкулатор Майчинство" /много е удобен/. :wink1:
Когато нямате дейност-т.е. не сте генерирали приходи и разходи може да си подадете декларация за прекратяване на дейността /тя се подава до 7 дни от настъпване на събитието/, но когато започнете дейност пак подавате същата декларация за възстановяване на дейността. Вашият счетоводител знае.
Коригирайте си - тояно така със знак "-", ще Ви се отрази в ДДС-то за м.05. Дано сумата не е голяма. Преди години писах на НАП /2013г./ и така и до днес нямам отговор, но съм си направила корекцията. Успех!
Трябва да приложите и декл. по чл.13 ал.5. И понеже както разбирам Вие не сте собственик на фирмата, трябва Ви изришно писмено пълномощно да представите отчетите като съставител, или адвокат /какъвто се явявате/. Ако нямате пълномощно рискувате да получите отказ за вписване на ГФО.
Към датата на прехвърлянето бабата трябва да е осигурена /да има поне 1 работен ден/, така че е най-добре да сключи трудов договор, който най-вероятно ще е сключен поне от 16,05,2017г.
Мъка, публикуват се в АВ всички фирми и тези без дейност, само за ЕТ има изключение.
Трябва да попитам, защото съм отскоро назначена. Мисля, че ако е подавано уведомление, и сега трябва да ги подам-правилно ли разсъждавам?
И аз искам да попитам: Договорите за управление и контрол на назначени управители, трябва ли да се декларират до 31,10,2017?
С ПИК-а на лицата е най-лесно. Все едно те са си ги подали:)
Явно лицето има 9 месеца, и ще има право да отиде на борсата, въпроса е как е най-изгодно да се прекрати договора, с цел продължителността на изплащане на обещетението.
Ако Ви освободят по взаимно съгласие ще получавате обещетение само 4 месеца, така че по-добре за Вас е да Ви съкратят за да си получавате пълното обещетение според трудови я стаж. Друг  е въпроса, ако през последните 15 месеца сте били на борсата, тогава е все едно как ще сте освободена.
Здравейте,
Работник е освободен от работа на 06.03.2017г./регистрирал се е в Бюрото по труда/, но на 15.03.2017 му правят операция. Има ли право на болнични? И на кого да бъде представен болничния лист?
Благодаря предварително за компетентните отговори!
Успешна нова седмица колеги!
Точно това е смисълът на част 9-та ohhi. Добре си разбрала.
Искам да попитам за ЕТ без дейност подава ли се нещо в статистика, имам предвид декларация за неактивност?