Декларацията за неактивност за 2017г. в Агенцията по вписванията се подава с Г2. Декларацията за неактивност е свободен текст.
Днес един клиент/на който фирмата е без дейност от години/ ходи до Агенцията по вписванията, и там е попълнил Г2, и една собственоръчно попълнена декларация, че фирмата не е осъществявала дейност през 2017г. Каза, че е минал много бързо и нямало никакви проблеми. Не е плащал такса /то е ясно/. :good:
Бобо, не забравяй, че сме в България wink1:
И аз мисля, че е така. Аз съм подала една декл.7 преди нова година и още е в процес на обработка. Ще чакаме, НАП нали сега си сменят годината, нормално е...
Имате 9 месеца от 15, но има и една друга подробност, че предходните три години да НЕ сте получавали обещетение за безработица.
Ще имате право на пълна борса, т.е. плащането ще е според стажа Ви, и според това на каво сте били осигурявани-60%
Много благодаря за отговора
 :good:
Грешно ли е личния труд да се начислява в с-ка 421? Напр. 604/421? Или трябва да е с-ка 493?
Аз ползвам Микроинвест и съм доволна. :good:
Регистритано безработно лице.
Много ви благодаря колеги. Имах предвид, че не съм осигурена на трудов договор, а сумата по ГД е 30лв.
Точно това и аз пишех на бъдещото майче:)
Искам и аз да попитам: Когато възнагражденоето по ГД за м.12.2017г. се изплати в м.01.2018г. трябва ли да се удържи данък? Начислението по ГД ще бъде в м.12.2017г.? Но тъй като сумата ще бъде изплатена в 2018, какво става с ДОД? Аз съм регистрирана като безработно лице, и затова не дължа осигуровки. Моля за отговор компетентните колеги.
Вижте калкулатора за майчинство, може да Ви даде някаква яснота.
Колежката май се е объркала тотално:) За данъка декл.6
Ако е 10000лв. може да го изплатите на каса, ако е повече по банка /Наредба 8 за плащанията в брой/ :wink1:
Има възможност касовите апарати да се настроят и на касовата бележка да пише плащане с наложен платеж, или с карта /когато клиентите плащат на ПОС терминал/, така че обърнете се към фирмата която поддържа касовия ви апарат. Успех!
Декларацията се подава от името на фирмата, нали? :wink1:
Подавате декларация и за двата наема. Мисля си, че заличава, ама за по-сигурно звъннете на горещия телефон на НАП. Успех!