осигурявал се е на 510 лв.
ЕТ отдава недвижим имот ,който е в активите му ,по наем.Следва ли върху дохода от наем да начислява осигуровки за годишно изравняване?
Сторно оборота трябва ли да се приспада или автоматично е приспаднат от общия оборот?
На  ЕТ може ли отчет в статистиката след 31. 03 ,тъй като срока за подаване на годишната декларация е 30.04
През октомври 2018 във фирмата е закупен лаптоп,който /тъй като е под 700 лв/,е изписан директно на разход и ДДС-то е приспаднато.Сега замисляйки се и анализирайки това почнах да си мисля дали не трябваше пропорционално да приспадна данъка ДДС И ДА НАЧИСЛЯ ДАНЪК ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ? Дали сега мога да напаря вече нещо,притеснявам се от тълкуването, че може да се използва и за лични нужди от съдружниците.
Да ,обадих се вече!Оказа се че наистина системата дава грешки когато има два четеца
инсталирани на компютъра-ADOBE READER  и  FOXIT READER  в моя случай!
Здравейте колеги! Почнах да попълвам годишните отчети ,но не мога да валидирам и съхранявам справките.Свалих новите версии на интернет експлоръра и adobe reader, но отново не става.Някой имал ли е такъв проблем, да помогне?
 Промениха срока,декларирането започва от 01.02.2019
Може ли само въз основа на протокол на едноличния собственик на капитала да се изплатят суми за положен личен труд на собственика.
на работодателя,
Да на трудов договор.Имах предвид да ги прати попълнени документите от чужбина по мейл.
те са готови и подписани.Пък какъв е проблема да ги изпрати и по мейл?
Майката в момента е в болнични за раждане на дете/третия болничен/ От 21.10.2018
обаче напусна страната,Има ли право да получава обезщетението от болничните и след това платеното майчинство докато е в чужбина?
И това в дневника на продажбите ли?
Значи да ги направя на два протокола?
Двама съдружници в ООД ,ще правят допълнителни парични вноски по ТЗ, в размер на по 6000 лв всеки.Може ли да бъдат внесени в брой?
Мога ли да назнача във фирма ,която има заведение за бързо хранене, лице за помощ в кухнята на граждански договор?Същото лице работи в друга фирма на постоянен трудов договор.Ще има ли проблем в инспекцията по труда?