На стойност 240.00 лева
Здравейте колеги, използвам темата за да задам следният въпрос.
Наша фирма, копирно студио, регистрирана по ДДС прави рекламни материали за Гръцка фирма регистрирана по ДДС.Тези материали ще се раздават в България, във връзка  с реклама на филм.Мисля че трябва да посоча основание за неначисляване на ДДС -чл.86,ал.3 ЗДДС,във връзка с чл.21,ал.2.Трябва да направя и ВИЕС декларация. Така ли е или греша?Не съм се свлъсвала до сега с такъв случай.
Благодаря Ви за подкрепата .Аз също мисля да жаля ,определено ще си отстоявам правата.Благодаря Ви още веднъж.
Колеги ,има ли някой сред Вас ,който да води счетоводството на копирен център?И ако има как се издават приходните фактури-какво пише в наименование на услугата.Иксат да ми откажат ДДС за възстановяване ,защото не е написано подробно колко броя визитки са отпечатани или колко страници копирани.Също така искат на касовият апарат да има много позиции-визитки,сканиране ,копиране,печат върху CD ,ламиниране и др. А също така за изработката на визитките трябвало да има поръчки и оферти.
Сърдечно благодаря. Радвам се,че има добри хора като Вас. Хубава вечер!
Много ще съм благодарна ако някой има абонамент и ми го изпрати.
Ох и аз там го намерих само ,но нямам абонамент:(
Колеги издиравам  указание 91-01-293/14.12.2013 г. за подаване и коригиране на данни за времето преди 2000 г.Трябва да го представя в пенсионното, но не го намирам. От НОИ ми казаха, че го има на страницата им ,а контактният им център дава заето.
Здравейте колеги ,фирмата спира използването на един ДМА-автомобил и иска да го отдаде под наем на друга фирма на същият собственик.Правилно ли разсъждавам -прекратявам счетводните амортизации от месеца следващ изваждането от употреба ,а данъчните си ги начислявам за 12 месечен период-тоест консеервирам актива,независимо че ще се отдава под наем и ще носи пак икон.изгода на фирмата?
Осигурявам едино лице  ,което пътува чрез български посредник с код 87 и съм посочила вид плащане 4, а не 5:((
Здравейте колеги,объркала съм през 2013 година вид плащане на две декл.6.Как трябва да направя корекцията-Код Корекция ,правилният вид плащане и после нулеви суми или тези ,които съм подала преди.В тях няма грешка.
Здравейте колеги, трябва да назанча стажант по новият чл.233 б от КТ с основание  на договора код 16.Върна ми се справката и ми пише -Невалидни данни за Основание на договора.Къде греша?
Благодаря Ви! Може би нещо съм се заблудила.Хубав и усмихнат ден!
Здравейте колеги, имам за първи път земеделски производител,койото ми каза днес че работи и на трудов договор на 8 часа.И мам спомен, че не може да е на повече от 4 часа. До сега търсих ,но не намирам къде съм го чела точно и дали е все още така. Бихте ли ме насочили?
Благодаря Ви колеги.Успешен ден!
За увеличаването е ясно ,но аз все си мисля че не са разход на фирмата и нямат място в гр.60...?
Колеги ,тези разходи ги отчитам през сметка 499/501 и после 501/499.Правилно ли е?Или да си минават през разходна сметка,но така мисля че се изкривява отчета?
Миналият месец ходих на един семинар и ни казаха следното в приемер ще го дам.Ако м.01  сме на възстановяване 56000 лв, м.02-14000 лв. , м.03 -12000 лв. периода за който трябва НАП да предприеме действия е 56000 лв. ДДС за възстановяване.За м.02 и м.03  влиза в нова 2 месечна процедура на приспадане.

Колеги ,м.11,12 и 01.2014 фирма излиза на възстановяване.Сега си подавам приложение 6 и си попълвам кл.80.Нали си действам както до сега?