Счетоводител нямате ли си?Хубаво е ако се допитате до него.
Базата за изчисляване на средното брутно трудово възнаграждение ще Ви бъде брутното трудово възнаграждение само за ОТРАБОТЕНИТЕ ДНИ. Възнаграждения за ползвани платени отпуски или отпуск поради временна неработоспособност не са да са част от базата.
От текста на чл. 17, ал. 1 НСОРЗ е видно, че в “базата” не може да се включва сума, която е изплатена като възнаграждение по чл. 177 КТ за времето, през което е ползван платен годишен отпуск. Следователно сума, която е изплатена като възнаграждение по чл. 177 КТ за времето, през което служителят е ползвал платен годишен отпуск, не може да участва в базата за изчисляване на възнаграждението за платен годишен отпуск, който служителят ще ползва в следващия месец.
Нищо лично,не искам да се заядам ,но Изи,ти сериозно ли питаш? Понякога се срамувам от такива като теб....честно.....
Благодаря Ви колеги!Може би трябваше да напиша ,че става дума за самоосигуряващо се лице и тези цитирани членове не дават отговор на върпоса ми
Колеги,
първо Ви пожелавам спорна и ползотворна нова седмица.
И може ли да ми посочите указание ,писмо или някакъв друг нормативен документ ,който изрично да не позволява да се работи по време на болнични.Търсих коментари по темата ,но не можах да открия .
Колеги здравейте,имам нужда от вашата помощ.За първи път се сблъсквам с такава ситуация.Фирма ,регистрирана по ДДС,изнася за Германия стъкла.Дотук бях решила ,че си е ВОД.Но сега разбирам ,че ще пращат и монтажници на тези стъкла.ЗДДС казва че щом доставката е с монтаж не ВОД.Мился че някъде имаше спец. глава за този случай ,но не я намирам.
Засякох ,че през 2012 г. октомври е начислено повече отколкото трябва и оттам ми играе.
Здравейте колеги ,може да ми е глупав въпроса ,но се надявам да получа отговор.Имам наследено дебитно салдо по 421,сумичката е малка ,но искам да я изчистя.Начислено е повече ,но си е платена правилната РЗ. Къде да отнеса тази сумичка,която виси в Д-та?
Благодаря Ви колеги,спокойна вечер Ви пожелавам.
Благодаря,значи в НОИ се подава само прил.3 и декл.7 за банковата сметка на бабата?
Здравейте колеги,до сега в практиката си не съм имала случай да прехвърлям майчинство на бабата.След като изчетох кодексите и наредбите,свързани с това, остана за мен един неясен въпрос.Трябва ли да подам в НОИ декл.чл.46,ал.2 от НРВПО от страна на осигурителят на бабата?
Благодаря Ви много за отговора.Хубав да е денят Ви!
Колеги ,имам инвойс от Литва,има и ЧМР.Но има и касови бончета за гориво във тази връзка и те са платени на ПОС терминал от карта на фирмата.Как да ги осчетоводя тези бончета,минали са през банката.Като разход недокуметално обоснован?
Здравейте,да няма проблем и по-малко да я осигурявате.Наскоро и аз правих това упражнение.
Здравейте,трябва да пусна едно платежно за месец 01.2005 ДОО,във връзка със заверка на ОК.Искам да попитам трявба ли да подам паралелно с него заявление по чл.169,ал.9 от ДОПК в НАП?
Благодаря Ви!
Колеги ,една майка на 25.07.и прикл.последният болничен след раждане и трябва да излезе в отпуск по чл.163 ,ал.1 ,но за съжаление аз съм пропуснала да подам заявлението до 15.08.Какво мога да направя ,за да не отнеса глоба ?
За да не отварям нова тема искам да попитам следното.
Ще префактурирам фактура за ел.енергия,в дебитното известие искам да опиша кВтч ,това добре ,но има и сумички за мрежови услуги ,тях на отделен ред ли да ги напиша?
Колеги ,извинявам се за въпроса ,но искам да попитам ,фирма тегли кредит и има такса за вписване на залога,която е минала през банка.Как да осчетоводя тази такса?