Колеги ,имам инвойс от Белгия,но нямам документ за транспортирането  на стоката.С коя дата да съставя протокола и имам ли право да го направя.Собсвеника казва че ги е превозил сам.
Благодаря!
Здравейте колеги,за първи път назначавам чужденец на ТД и в мен възникна следният въпрос.Нужно ли е всички документи ,които съм изготвила за трудовото му досие да бъдат с превод на чужд език?
Благодаря Ви колеги за споделеното мнение.
Колеги,имам ЕООД ,което превежда наема на българско лице ,което живее в чужбина от години.Попадаме в глава 6 от ЗДДФЛ-окончателен данък..Въпроса ми е това лице следва ли да подава ГДД по чл.50 и следва ли аз да издам служебна бележка?
Много Ви Благодаря мили колеги!!!!
Искат ми служебна бележка само за декември ,защото данъка бил внесен януари 2013.Това го иска друдгият работодател,но той е нейният основен към 2012 г. ,не аз нали така?
Колеги ,изивнявам се за мисля лесният въпрос,но ме объркаха и започнах да се колебая.Лице работи на трудов договор 10,11 месец и малко от 12.2012.Когато напусна аз му издадох бележка чл.45 ,ал.2 ,т.1,2,3 от ЗДДФЛ.Правилно ли е?
Колеги ,когато ми донесат примерно след месец документ за стаж,какво пишете-ДС или анекс към трудовият договор?
Здравейте колеги ,лицето работи по чл.114 ,работи от понеделник до петък по 2 часа ,не повече от 40 часа месечно.Изчислих  трудовият стаж -0 г.,1 м. ,4 д. за периода 07.05.2012-30.09.2012 вкл.,но не съм сигурна в изчисленията си.Ще се радвам ако ми помогните дали са правилни
Имам ел.подпис,но не  ми е видима справката за трудовите договори.Мисля утре да отида в НАП най-добре да видия на място нещата.Благодаря, че ми отговорихте,хубава вечер.
За жалост има само трудов договор ,2 допълнит.споразумения и една празна трудова книжка:(,това е досието.....
Колеги,трябва да прекратя трудов договор от 2006 г.,той е по чл.123 КТ.Имам само този договор и искам да попитам при прекратяването му в т,08 какво основание да посоча,незнам как е назначен....тоест нямам уведомлението от назначаването.Мисля че е 01,но този чл.123 ме притеснява....
Благодаря Ви!
Декл. че не е започнал работа ми донесе днес,ако това е от значение..
Колеги здравейте,
имам лице което от 02.08.2012 г. не е на работа и е освободено поради намаляване обема на работа.Дължим му обещетение по чл.222 ,за м.08 ще подам 2 декл 1 с различни кодове,но за м.09 кога да посоча края на код 27-01.09 е неработен ден,03.09 ли да посоча?Обърках се тука,затова моля за помощ
Съгласно договор клиента задържа сума ,във вид на гаранция за 1 година.Ние издаваме приходна за гаранционната сума и начисл.ДДС то.Този месец клиентите ни плащат само ДДС.По коя сметка би било добре да отнеса остатъка от гаранционната сума?
Благодаря за съвета!
Колеги ,един работник иска да напусне по взаимно съгласие.Но едновременно  с това даде молба за 10 дни неплатен отпуск.В нарушение съм ли ако му връча заповедта за освобождаване в понеделиник,като от вторник вече ще е в неплатен,като в заповедта посоча дата на осовбождаване считано от изтичането на неплатеният му отпуск?
Благодаря!