Здравейте,моят проблем е следния.Майка прекъсва отпуска за отглеждане на малко дете ,подведена от единия от работодателите ,че имат нужда от нея.До тук нищо писмено.Подава в счетоводството приложение 12 за промяна на обстоятелствата,защото е дала детенце на ясли.Но другият работодател ,който основно се занимава с набирането на персонал ,казва ,че нямат нужда в момента от нея,нямат свободно работно място.Тя пуска молба за платен отпуск за изминалите  горе долу две години.Договорът и е постоянен.Има ли право работодателят да и отказва полагаемият и се платен отпуск щом за момента не може да и осигури работа,а тя има ли право да  си прекъсне отпуска по майчинство.Имаме много изказани думи ,а само една гола молба и то написана предния ден преди трътвнето на ясли.Не искаме да ощетим никого.Много ще се радвам на помощ как да постъпим.
Здравейте,колежката преди малко звънна в НАП-а и обясниха ,че се пише придобития доход и някога щяло да има указания.

                                      Лек ден :smile1:
да уточня,ще  обвържат  платени осигуровки за Декември  с декл 1 и 6 ,за м Декември  на 27.01.2014
Здравейте,как направихте ведомостите за Декември  на 14.12.2013.Как знаете дали няма някой да се разболее или напусне до края на Декември 2013. Относно подаването на Декл 1 и Декл 6  срокът е до 25 число на месеца следващ този, през който е положен труда.и сега да пуснете 1 и 6 ще ги обвържат с плащането  на 25.01.2014
Здравейте,питането ми е следното:
  Лице на трудов договор ,със срок на изпитване ,в полза на работодателя,който изтича утре.
Работодателя иска да го освободи по негова преценка,с изтичане на срока на изпитване/лицето е допуснало сериозни нарушения/,но не е приключила инвентаризацията.Как най -законно да се направи това.
Да ,за 2010 и 2011.Но това означава,че трябва да платят всичко ,нали?Но,ако СОЛ-овете ,хипотетично,нямат пари за всичко и плащат първо всички ЗО,а после ДОО и ДЗПО,как да подадем Д1.Те са притиснати от държавния изпълнител ,а и от това ,че нямат здравни права,та много на ги вълнува Д 1.                 
Здравейте колеги.И аз   да попитам за тези декларацийки 1 за СОЛ.
  Знам,че не може да се подават след като изтече данъчната година,но какво правите  като дойде покана за доброволно  изпълнение и СОЛ-а реши да плати това-онова,а сроковете отдавна  са минали.
  Пускам платежните по ЕГН и по съответния параграф,но трябвя ли да тичам до НОИ за задължителни предписания или не.
             
Благодаря на всички отзовали се .Лек и успешен ден.
Здравейте искам малко помощ,докато съм в отпуск колежката е освободила един младеж,но е объркала датата в уведомлението.Проблема  ,че го разбрахме след седемдневния срок за освобождаване.Та питам,дали мога да го залича -освобождаването и да го подам коректно по интернет,след като са минали повече от седем дни и ще има ли глоба.
Отново,Благодаря.
в този случай,да
Здравейте,лице назначено по чл 114 от КТ ОТ 08,04,2012,но нещо не се харесали с работодателя и се разделили ,считано от 17,04,2012.Питането ми е какво пиша в ТК за периода 08,04,2012 -16,04,2012,в УП 2 и УП 3.Работило е момичето общо 2 дни. Предварително благодаря.