Просто от любопитство - защо не се "разделите" по взаимно съгласие? :)
Колкото до заплащането, както каза irenabrili: "Както и да се нарича територията, която обитаваме, из нея бродят будните служители от ИТ" :))))
По темата:
Валидна ли е заповед за командировка без подпис и печат от "предприятието, в което е командировано лицето", ако има други документи, които доказват, че същото е било там и е изпълнявало задачите поставени в заповедта? (фактури за гориво, хотел, за участие в изложение и т.н.)

Изказвам абсолютно първоначалната си реакция след прочит на казуса:
Според мен няма смисъл да плаща повече осигуровки + данък за 6 месеца (върху 1000лв.) тъй като майчинските й няма да се повишат чувствително (след по-подробни сметки може и да излезе, че изобщо няма да се повишат) и само ще внася излишно осигуровки, които аз бих си заделила :)
За първата година минималното майчинство е равно на минималната работна заплата.
Нека и други колеги изкажат мнение все пак :)
Здравейте,

Има ли някой с опит в доставките към кораби?
Ще съм благодарна да получа малко разяснения... предполагам ще са полезни и за други :)
Не е по темата, но някой дали има проблем при прикачването на файлове към ГДД чл.50 с ел.подпис, както и при четенето на XML файла?
:)))))
Че какво по-лесно от това - да не му обръщаме внимание ;)
Здравейте,

При извеждането на Справка за задълженията от електронните услуги на НАП имате ли съобщение за неточно внесени суми и плащания, които не са отнесени правилно?
От както е стартирала справката ми излиза това съобщение, но си го обяснявам с това, че задълженията стоят непогасени докато не дойде падежът им.
При Вас така ли е или трябва наистина да се ходи на място за уточнение?
 
Ако ще подавате на място - подпис в края на заявлението се слага пред служителя от агенцията. Проверяват данните на заявителя и той се подписва пред тях.
Когато ги пускам по ел.път прикачам и сканирано заявление с подпис.
Отбележете си документите, които прилагате.
Продължавам си аз.....
Разходът в 604 или в 602 се отчита? :)
:)))

Да пробвам с въпроса си и тук:

ДОД от положен труд на СОЛ се внася по булстат нали ?
Фирмата издава служебни бележки за изплатените суми и удържан авансово данък и при подаване ГДД от ФЛ няма данък за довнасяне (на това основание) ?
В годишната Д6 на лицето се попълват само здравно-осигурителните вноски, без авансово внесения данък?
Въпрос по темата:

ДОД от положен труд на СОЛ се внася по булстат нали ?
Фирмата издава служебни бележки за изплатените суми и удържан авансово данък и при подаване ГДД от ФЛ няма данък за довнасяне (на това основание) ?
В годишната Д6 на лицето се попълват само здравно-осигурителните вноски, без авансово внесения данък?
Благодаря!
И аз съм на това мнение, но е хубаво да има поне и второ за кураж :)
Здравейте,
Влиза ли в средносписъчния брой на персонала СОЛ, получило доход от положен личен труд?
Съгласно методиката на НСИ: "В списъчния брой на персонала се включват всички лица, които са в трудови, служебни или приравнени към тях, правоотношения с работодател съгласно Кодекса на труда или Закона за държавния служител"

Съгласно ЗДДФЛ: ""Трудови правоотношения" са: и) правоотношенията, независимо от основанието за възникването им, със съдружници и член-кооператори, както и с акционери, притежаващи повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество, за полагане на личен труд в дружествата и кооперациите, в които те са съдружници, член-кооператори или акционери;"

В случая покрива ли се понятието за "трудово правоотношение" по смисъла на КТ и ЗДДФЛ?

Когато СОЛ получава доходи като ДУК в друго дружество, подава ли ГДД с Таблица 1 и 2? За дейността си като СОЛ не получава доходи.
Срещала съм коментари, че в последствие СОЛ имат проблем с установяването на осигурителен доход, ако не са ги посочили в декларацията.
Помагайте :)
Пенсията нали не следва да се декларира?
Здравейте,

СОЛ, пенсионер, което внася само здравни осигуровки и не е получило друг доход, подлежащ на деклариране в ГДД, трябва ли да подава такава?
Благодаря!
Дали тази помощ попада към чл.188 ЗКПО? Ако някой има опит, моля за помощ :)