Да "Ако всичко е било начисляване правилно"...(има ТРЗ програми, които малко грешат)...затова има нещо за доначисляване и по-добре да се доначисли...
Товарен автомобил...ако ползвате данъчен кредит за покупката, ползвате и за всички други разходи около него...
На 7 или 8-ми имаше такава тема...
Ето тук може да си изчислите , при всички положения има някаква упомената сума в договора..

http://www.kik-info.com/calculators/civil_contracts.php
Гражданският договор е форма на непълна  и нередовна трудова заетост, с осигурителни права за пенсия и за здравно осигуряване.
При  граждански договори се губят единствено правата за ползване на болнични дни. При гражданския договор изпълнителят няма право на и платен отпуск, което е положително за възложителя, защото той не е длъжен да подсигурява финансово почивката на наетия от него. Освен това изпълнителят няма право и на обезщетение за безработица.

 Изпълнителят няма определено работно време и място на работа, т. е. свободно може сам да ги определи...

При гражданските договори се удържа авансов данък, ако сумата от всички доходи на лицето включително и по конкретния граждански договор превиши годишния необлагаемия минимум. Приспадат се от облагаемата сума и всички дължими и удържани за сметка на лицето осигуровки. Лицата с доходи по граждански договор подават годишна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ до 30 април на следващата година и изравняват данъка. Заедно с декларацията се подава и служебна бележка по чл.45, ал.4 от ЗДДФЛ.
Да получават се такива разлики, мисля за 0.80 лв. да не правите проблем...пишете ги там и толкова...
 Според мен:
Във "А" ООД задължително  като СОЛ
      "Б" си е ДУК
      "В" след като не получава възнаграждение не трябва да се осигурява ...

Не зная и аз се обърках, но мисля така трябва да е...   
Тя е била в сивия сектор. Получавала е пари под масата.
Въпросът е за болничните, че трябва да се отчетат от първия още в НОИ...
Да и моя колежка също работи до последно ама се водеше в болничен...
Имали сме такива случаи, не платиха нищо от НОИ затова казвам така...
Мога ли тогава да си продължа дейносттта като СОЛ до 31.05.2014, да си внасям осигуровки и да не взимам болничен?

При този случай рискувате да изгубите изобщо правото си на майчинство. Няма как след като не сте взели отначало 45 дни преди раждане...и т.н. следващите болнични... да започнат да плащат от НОИ при навършване на годината осигурителен стаж.
Това е добре, имате право на  всичко след като направите 1 година осигурителен стаж, тогава ще започне изплащането от НОИ ...
Става въпрос на високия % ли се осигурявате или на ниския ...колко лева осигуровки внасяте на месец...
Така...и след като от "А" се осиг.като СОЛ, в другите двете се пускат декларации за започване на дейност и се уточнява, че осигуряването е от "А" ...
Така е и по-чисто и ясно...
Какво значи не е съдружник...ЕООД значи че той е един единствен...няма съдружници...нещо не разбрах ли?
Много неща може да се случат през 2014 г, така че няма как от сега да се каже какво трябва да се пуска...
"Лица, упражняващи свободна професия" са: експерт-счетоводителите; консултантите; одиторите; адвокатите; нотариусите; частните съдебни изпълнители; съдебните заседатели; експертите към съда и прокуратурата; лицензираните оценители; представителите по индустриална собственост; медицинските специалисти; преводачите; архитектите; инженерите; техническите ръководители; дейците на културата, образованието, изкуството и науката; застрахователните агенти; други физически лица, за които са налице едновременно следните условия:
а) осъществяват за своя сметка професионална дейност;
б) не са регистрирани като еднолични търговци;
в) са самоосигуряващи се лица по смисъла на Кодекса за социално осигуряване.
Лицата упражняващи свободна професия:

- Не са търговци съгласно чл. 2, ал. 2 от Търговския закон (ТЗ) и нямат статут на предприятие по чл.1, ал. 2 от Закона за счетоводството (ЗС) поради, което те са освободени от задължението да водят счетоводна отчетност и не изготвят годишни отчети, а единствено данъчна декларация като физическо лице, което намалява техните разходи по документиране и отчитане на дейността. Евентуална регистрация по ДДС не променя това – чл. 123, ал. 1 от Законът за данък върху добавената стойност (ЗДДС). Задължително ще е воденето единствено на двата отчетни регистъра – дневник за покупки и дневник за продажби – чл. 124, ал. 1 от ЗДДС.

- Освободени са и от издаване на касови бележки при приемане на плащания в брой – чл. 4, т. 8 от Наредба № Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговски обекти чрез фискални устройства, което премахва необходимостта от наличие на касов апарат и свързаните с него разходи.