Здравейте,
 благодаря за отговорите,но ми трябва производствена,а не длъжностна характеристика на чистач,в частта-описване на операциите,рискове и др.
   Здравейте,
   има ли промяна в регистрирането на трудови договори?Казаха ми,че НАП се уведомява 2 дни преди регистрирането на договора.Нещо не ми стана ясно за какво става въпрос.
   Здравейте,
   трябва ми помощ.Ако някой има производствена характеристика за хигиенист моля да ми я изпрати.
   
 Здравейте,
 чета Наредбата за елементите......... и наредбата за работното облекло, и доколкото разбрах осигурителни вноски се дължат върху социални разходи за работно облекло по трудово правоотношение,а по служебно не се дължат дори вноски от работодателя когато се начисляват средствата към заплата.
 Когато се предоставя в облекло няма осигуровки за социални разходи и по двата вида правоотношения.
Правилно ли съм разчела?
   Здравейте,
   имам 2 въпроса.
1.Когато се изисква за назначаване на ДС стаж професионален,той трябва да е в съответната администрация или независимо къде?

2.Когато едно лице по трудово правоотношение замества ДС до провеждане на конкурс,то може ли да се яви на конкурса след като е по трудово правоотношение?
 Здравейте,
 искам да попитам при назначаване на държавен служител  същият трябва да има определен стаж.Но този стаж независимо къде е направен,но по длъжността да е, или трябва само да е в администрацията на съответното бюджетно предприятие?
 Благодаря на всички за отговорите!
Има само осчетоводяването текущо на сметка 4511.
   Здравейте,
   искам да помоля за образец на справка-декларация по ЗОХТУ,че няма съкратен персонал.
   Моля за помощ.В не бюджетните предприятия е пояснено как се приключва ДДС сметка(4531.4532,4538 и т.н.).А как става в бюджета като там е само 1 сметка -4511?
 Здравейте,
 моля за помощ.Трябва ми длъжностна характеристика за специалист с висше образование икономическо или стопанско управление.Става въпрос за  за наемане на човек,регистриран на борсата.За каква длъжност може да кандидатстваме за специалист в администрация,но и кода по НКПД да съответства за висше образование.
Лицето ще помага в административна работа.Не може технически сътрудник,защото не се изисква висше образование,а програмата е "Старт в кариерата"за висшисти.
 Доста неясно обясних,но не мога точно да опиша ситуацията.
 Здравейте,
 въпросът ми е как може да се изчистят обороти по с-ка 4511,които се натрупват с годините?Става въпрос за бюджет.
Напр.                 нач.с/до      Д-т оборот       К-т оборт             Крайно салдо

ДДС наем            1000                                   500                         1500
ДДС продажби    1000                                   700                         1700
ДДС лихви            100                                                                   100
                      ------------                          -----------------              ---------------
                         2100                                  1200                        3300
   Благодаря за отговорите,но за разпростряване на КТД от министъра е разписано в чл.51 б,ал.(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 120 от 2002 г.) Когато колективният трудов договор на отраслово или браншово равнище е сключен между всички представителни организации на работниците и служителите и на работодателите от отрасъла или бранша, по тяхно общо искане министърът на труда и социалната политика може да разпростре прилагането на договора или на отделни негови клаузи във всички предприятия от отрасъла или бранша.
  Т.е.,за това се колебая дали след като има КТД на отраслово или браншово равнище,а не е разпрострян може ли да се прилага от общините,в отдел"Здравеопазване"?
   Здравейте,
   искам да попитам може ли КТД на Здравеопазване да се използва и от общините,след като не е разпрострян от министъра на труда и социалната политика?Става въпрос за мед.сестри в ясли и детски градини,които са към структурата на общината.Те са упоменати в КТД на здравеопазване в частта за допълнителен отпуск .
   Успешен ден на всички!
 Здравейте,
 изплаща ли се об.по чл.222 КТ за оставане без работа ако лицето е прекратено по чл.328,ал.1,т.6 от КТ?В 222 не  е упоменато за липса на квалификация.
   Здравейте,всички!
   Обещах да пиша за резултата от проверката на ИТ.
   Написаха предписание,с което регистрирах трудовия договор,но ще има и акт.В него не е упомената сумата,ще чакаме и ще видим.
Не очаквах да има акт,при положение,че лицето има трудов договор,длъжностна характеристика,преведени осигуровки и заплата,т.е.видимо е,че не избягваме регистрацията,а е пропуск.
Дано поне сумата на акта да не е голяма,дано не го считат за съществена грешка,след като не е умишлено.Ще пиша и за това.

  Имам и един въпрос,не мога да открия в кой документ беше упоменато,че членовете в синдикалната организация,които ползват допълнителен отпуск,трябва да имат в досието бележка,че членуват.Проверих НРВПО,документи,които се съдържат в досието,но нищо.Съжалявам,че не записах откъде е.Но хората са казали:"Умните пишат,глупавите помнят и в случая съм от вторите".

   Пожелавам успешен ден на всички приятели от КиК и приятни почивни дни!
В отговор на Таня-ЛС-естествено,че честта е моя.
   Здравейте,отново!
   По темата за регистрация на трудов договор забравих да отговоря на въпроса за справката от НАП.Нямаме такава справка и никой от колегите в стаята не си спомняме дали сме  занесли в НАП уведомления за регистриране.това беше на 21.01(събота)когато се отработваше,а при нас беше страхотно напрежение.

  Сега искам да помоля за готова длъжностна характеристика(ако някой има)за гл.експерт"Човешки ресурси".Проверява се работата на личен състав и се съгласува,изготвя  заплати,длъжностни х-ки,участва в атестациите,в изготвянето на щатно разписание,изготвя годишен план за обучение,декларация по ЗЗБУТ,годишен график за отпуск.Изпълнява и дейности,присъщи за служител по БЗР,тъй като няма отделна длъжност.
  Касае се за бюджетно предприятие.
Благодаря,а сега продължавам да творя нови длъжностни характеристики за другите ми колеги.Трудно ми е да сътворя своята.
   Здравейте,всички!
   Днес представих в ИТ искане по чл.62,ал.4(бланка по техен образец),придружено с трудовия договор на лицето,копие от ведомостта,откъдето се вижда,че  са преведени осигуровки за 7 работни дни,т.е.не е умишлено скрит договорът.Входирах ги в деловодството,оставих телефон за връзка и сега ще чакам.
  Благодаря за подкрепата!
   Здравейте,
   имам проблем с нерегистриран договор в НАП.На 23.01.2012 сме назначили лице на трудов договор,но не съм го подала в НАП.Днес,на 07.02.2012г. си откривам грешката.В териториалното поделение отказват да го подадат и ме изпращат в ИТ в София.
   Въпросите ми са:
-какви документи да занеса в ИТ-сещам се за заверено копие от ведомост,че лицето е взело РЗ за няколко дни,копие от трудов договор и уведомление за НАП по чл.62,ал.,протокол за подадени уведомления.Казаха ми за някакво искане по чл.62,ал.4,но не открих такова.Трябва ли придружително писмо от работодател с изходящ номер?
-ще има ли глоба след като си откривам грешката и подавам документите след 14 дни?
   Благодаря!