На СОЛ по граждански договор не се удържат и внасят осигуровки и ДОД стига той да декларира това обстоятелство пред вас с декл.по чл.43 ал.5 от КСО,т.е. му се изплаща цялата сума без никакви удръжки.
Сроковете за подаване на декл.1 и 6  за РЗ е до 25-то число на месеца следващ месеца на работене,а за ГД до 25-то число на месеца следващ месеца на изплащане.Така че до 25.04 трябва да се подаде декл.6
След като е изплатено м.01 2013г., декл. по чл.73 трябва да се подаде следващата година до 30.04.2014г,защотодохода е придобит 2013. Декл.по чл.55 и внасяне на данъка до 30.04.2013г.
Ако и наемателя и наемодателя са фирми никой не плаща авансов данък, даже някое от тях да е ЕТ. Прихода се отчита по общия ред и се облага в края на годината при изчисляване на финансовия резултат на фирмата.Както каза delphine ЕТ-то издава фактура
Болничния на коя фирма е издаден?Според мен само едната фирма подава данни в НОИ,а пред другата се представя копие само за начисляването на заплатата.
До 25.02,като декл.6 се подава без ДОД само с осигуровките,а до 25.05 се подава декл.6 само с ДОД и до тази дата той се внася.
Данъка за изплатени суми за първото тримесечие т.е. 01,02,03 е дължим до 30.04.13г и съответно декл.55.Подчертавам изплатени,няма значение за кой период се отнасят.
Не съм подавала,но предполагам,че новата ще заличи старата щом е в срок.Така е с декл.по ДДС и ГДД също.Така че дерзай!
До 30.04 трябва да се подаде декл.и внесе данъка  :thumbup:
Те голяма работа направиха. Да киснем цял ден в сайта на НАП и да се чудим коя сума от къде идва:)
По скоро коя сума къде отива  :hysteric:
Според мене ако фирмата ще плаща клас за прослужено време, се изчислява в/у целия стаж,няма такова нещо на подобна длъжност или в същата фирма.
Допълнително трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит се заплаща месечно като размерът се определя в процент от основната работна заплата на работниците и служителите, определена с индивидуалния трудов договор.

Минималният размер на процента за изчисляване на индивидуалния размер на допълнителното възнаграждение е определен с Постановление № 147 на Министерския съвет от 29.06.2007 г. на 0,6 на сто, за всяка година придобит трудов стаж и професионален опит и се отнася за всички предприятия в страната.
Като този процент може и да е по-висок.
Мили колеги,според вас закупени рекл.тениски,които ще се раздават представителен разход ли е?Или се вмесва в чл.70ал.3 т.5 от ЗДДС и трябва ли да плащам данък 10%,а за правото на дан.кредит какво ще кажете? :blink:
Първоначално излиза бутона корегираща,но по някаква причина ако е влизано през този бутон дори нищо да не е променяно той изчезва и остават попълване,подадени данни.Прави се през бутона попълване там излизат вече подадените данни,които се корегират,но корекцията трябва да се запомни.На номера на първата декл.пише корегиран и имам нов номер на декл.
Влиза се в попълване нанася се корекцията,потвърждава се с бутона най-долу на съответната страница,след това проверка и подписване.Новата декл. заменя старата.Вчера го правих.
Имам ли право да тегля дан.кредит на ф-ра за представителни.За данък 10% знам, че се плаща
Ако е осигурен на друго основание т.е. има трудов договор независимо дали сумата по гр.договор е под МРЗ трябва да има оситуряване,ако е пенсионер соц.осигуровки са пожелание, само здравните се внасят
А защо да се декларира нещо, което се плаща през 2012г.?
Именно защото данъка е бил платен през 01.2013 е трябвало да се декларира с 55 за да се вижда за какво са тези пари.
Защото данъка е бил дължим до тази дата.Декл.55 се подава в срока за внасяне на дължимите данъци.Данъка в/у изплатеното м.12.12 е дължим до 10.01.13г съответно и декл.55 в този срок,а данъка в/у сумите платени след 01.01.13г. по ГД се дължат вече на тримесечие,съответно и декл.55
И аз мисля, че данък, начислен за 2012, но платен 2013, трябваше да се подаде до 10.01. Затова бяха онези досадни опашки в НАП в последния момент. Но Анелия пита от гледна точка на физическото лице, така че има време - 1година, стига да не забрави дотогава :)
До 10.01.2013 трябваше да се декл.сумите по ГД получени в м.12, чийто данък също беше дължим до тази дата.Това написах, че при ГД е водещо датата на плащане!!
Ако става въпрос за дек.50 този доход ще се декларира в декл. касаеща 2013г.