Здравейте, бързият и коректен отговор е: кой по която иска, съобразно нуждата от лесна/коректна отчетност. Отдавна няма задължителен сметкоплан.
Подайте заявление за прекратяване на ПИК в НАП.... и връзката с доходите за Вашите родители ще се изгуби.
Чак пък прекратяване...може да са му нужни тия "електрически" услуги. Сменя си паролата и "воала". Мисля че и сам се е сетил.
Ами "евентуалните работи" не са работа на НОИту, "когато се случи, тогава и ще се случи". Изобщо не е законно, още повече че не може лелката от гишето да казва "ама идете да си земете първо това обезщетение", щото тя точно това прави: "казва".
И за пример, че отн.скоро "ми мина през погледа": "НОИту на Враца" например си спазва разпоредбите и никому нищо не казва/праща, отпуска си обезщ. за безработица от първия възможен ден и не "подканва хората да правят неща". :)
Самото обезщетение за безработица ще се плаща след този месец, през който имате право на обезщетение по чл.222, ал.1.
Което от всякъде е незаконно, и се чудя (не се чудя де - "тука е така") кога масово ще се разбере това , ама понеже хората не знаят и каквото им кажат "от НОИ-ту"
Но ще ходя за да си искам корекция и прихващане на данъка за 2019.
Update: След подаденото искане по ДОПК "да се оправи работата с надвнесения данък", ми се отрази намалението в дължимия за 2020. Гледам он-лайн, история разбира се няма, но "+/-" и се разбира "старо" срещу "ново".
Не желая, да стават досояние на всички клиентите ми и взаимоотношенията ми с тях.
Те си стават, искате/не искате. Не можете да подадете само СД без дневници.
Да се брои спам това което пиша: чудя се на всички, които изобщо обсъждат имитациите на това правителство. Реалността нито е "60/40" както показва аритметиката, нито бумащината породена от куп условности помага, хората откачат... ми защо вие изобщо тая занимавка.. я всички уволнени и "на борсата".
Не съм имал намерение да се заяждам, естествено че има регионални особености, но те не отменят законността, доколкото съществува. /не разбрах как успяхте да ми установите способностите, може би сте (ми) изнервен(а), няма да Ви преча./ Като узнаете "колко им треперя и им се мазня", щото сте ги виждали, заповядайте, ще почерпя!
Така поставено с "?" разбирам, че и двамата не сме наясно съвсем конкретно, трудово-правните въпроси не са счетоводни, което не пречи да си щракаме по клавиатурите и да разсъждаваме.... Но всичко е възможно, (не)известен философ съм. :-)
Ама тва че са Ви казали "не" не значи че не можете съвсем официално да им натиснете "отговор" и по процедурата да им прикачите каквото трябва и да сте си свършили работата. Вече говорих за аналоговите хора...
https://www.nap.bg/news?id=4211
Дали по този нов начин бихме могли да подаваме ГДД на физически лица , които иначе отиват да си ги подават в пощата ? Запознат ли е някой ?
Не, комуникацията е по повод производство по ДОПК, само това, за проверки и подобни, връчват ти започване, дай-това-онова, на ви това-онова, резултат и чао. Работи сносно, пести много време и разправии. Проблема с който съм се сблъсквал е аналоговата мисъл на отсрещната страна. Може да се прикачват документи, описани са правилата, не е чак толкова зле от към интерфейс.
Дайте пример за възможна оспорваща страна, нейната цел и нуждата от подбор.
Част от персонала вече са подали документи за борса в Бюрото по труда.
За тези, които не са - става.
Общо взето "другари" положението е "дайте да дадем", като за другари. Аз друго от простите алчни и необразовани тиквочи не съм очаквал. Просто спрете да плащате каквито и да е данъци, щото и без това скоро няма да можете.
Тъкмо ми потвърдихте горенаписаното.
Нищо няма да стане, защото до тук сутрешно-вечерните заявки на боката и подопечените му крадци, накратко разбрах следното: ние ще продължаваме да си крадем, даже ако може повече, а вие ще плащате. Преди 2 дни бюджета му беше с излишък 3,5млрд, след ден стана дефицит 1,5млрд.
Официално правно, само държавния печат е регламентиран като такъв. Останалото е по желание. Печатите за мен са ненужна тъпотия и не доказват нищо.
Четене на екокатегория EURO 3  в реално време през 2020,която е вписана в талона 2014 би трябвало да се прочете вярно като EURO 3 , а не без екокатегория.В противен случай излиза,че талонът издаден от КАТ е фалшив,или Общината не е изискала цялата информация,защото така и е изгодно.
Изглежда във вашия случай има проблем така описано. Част от проблема е че не получаваме документ как е формиран данъка спряма разпоредбите на ЗМДТ и частта от наредбата на съответната община за коефициентите. Получаваме "дължим данък лева". Можем сами да си сметнем колко дължим, взимайки заложеното в ЗМДТ+съответните компоненти от общинската наредба (столична община, пловдивска, павликенска или горно уйно...). Представеният калкулатор също не дава "разбивка", тъпо. (а фиш за заплата например дава)
Например столична община нищо "не изисква", става автоматично, проверих го лично за себе си: нямах вписанана еврокатегория в базата данни на КАТ (талона няма никакво значение), добавих си категорията (не стана без дописване в талона, макар че не ми е нужно) и след няколко дни дължимото ми се смени в посока намаление. А талона не съм го показвал никому, и не съм ходил в общинската служба. Но ще ходя за да си искам корекция и прихващане на данъка за 2019.
Може да се разсъждава в посока "конспирации" разбира се... В полза на бирника се получи ефекта от съветския лаф приложим с пълна сила тук: "искахме да стане хубано, но стана както обикновено". Законът е спазен всъщност, както по-горе писах, за еко-категорията "се чете от базата данни на КАТ в реално време". Има условности как става опресняването "в реално време", а когато няма възможност за "в реално време", като "едно време на дискетки/села флашки или други носители". И системата действително "това ми дава". КАТ са започнали да вписват еко-категория от 2-3г. насам (грубо говоря), щото "никой не бил им го искал". Изобщо да не продължавам описание на дивотиите....
Може. Решение, дата, сума <10х. При нужда от още, пак така, ново решение-дата-сума.