Подавам Д1 и Д6 на 20,10,2017 г. В системата на НАП декларациите са обработени и приети, задълженията излизат коректно, но на мейла за коредподенция не се връща отговор от НАП. Минаха няколко дена и нищо. Някой друг има ли такъв проблем. Съобщенията за платените суми се получават. На 18,10 е удължен срока на ел.подпис, но самия той не е подновяван. идеи
това не е по темата, но за да не отварям нова - подавам Д1 и Д6 на 20,10,2017 г. В системата на НАП декларациите са обработени и приети, задълженията излизат коректно, но на мейла за коредподенция не се връща отговор от НАП. Минаха няколко дена и нищо. Някой друг има ли такъв проблем. Съобщенията за платените суми се получават. На 18,10 е удължен срока на ел.подпис, но самия той не е подновяван. идеи
просто за разсейване и отмора:)
консултацията с колегата ме хвърли в размисли относно правилните ми изводи след четенето на цялата литература. И когато работата е 50/50 се търси помощ или насока в правилната посока:) нали форума е за това, поне моето разбиране е такова:) като зациклиш някой да те побутне:)
При заплати за м.07, платени през м.08 за осигуровките: горе м.07, долу 31.07.

в този случай долу не се ли пише дата 31,08
да, и аз стигнах до този извод.
но  колега ми каза /имам предвид конкретния случай/ и въпреки че в  Д1 има попълнени само работни дни в този случай т.16,4, ДОД е с декл. по чл. 55,  трябва да подам Д1. Както казах, не съм имала такъв казус и реших че нещо генерално пропускам.
благодаря за отговора.
да опитам пак
Д1 според мен не трябва да се подава и нещата приключват до тук - права ли съм?
ще съм благодарна на всякакви насоки:(
извинявам се, имах предвид наредба 8 да Д1 и Д6. Труда е за месеците от януари до юли.
не съм имала такъв казус:( човек не знае всичко. както казах доста неща изчетох. да допълня
по трудов договор е осигурени лицето на максималния доход
граждански се оформя в месец юли и се изплаща август.
т.е във всички месеци назад е осигурено на максималния доход и за бъдеще такива са очакванията.  Според мен този случай попада в чл. 3, ал. 1, т 9 и т. 10.
все пак исках да съм сигурна че разсъждавам правилно
благодаря че ми отговори
лице на трудов договор осигурено на максималния праг м .юли. Има граждански договор за счетоводни услуги. Сметката е в месец юли. Въпрос
1. Трябва ли да се подава Д1
2. Ако трябва да се подава, за кой месец - само за юли, или и за времето от януари до юли - което не ми е ясно как точно ще се случи.

според мен /изчетох доста неща/ не трябва да се подава Д1 изобщо, но все пак моля за мнение
моля само за потвърждение - при ВОП се издава протокол по чл. 117 спазвайки изискването за изискуемостта на данъка. Протокола се вкл. в ДнПр и ДнПк. Има право на ДК. Фактурата на доставчика от ЕС не влиза в ДнПк нали?
"Логично е да се изпраща празна бланка за потвърждение на салдата"
Логично е да изпратят бланка с попълнена сума!!!!! И това не е от вчера! От вчера е да не пишат суми - спестяват си труда на чужд гръб. В крайна сметка те инициират потвърждаването!
масово явление е да пращат писма без суми и да искат потвърждение! И аз съм на мнение, че ако няма сума - не потвърждавам.
Ами ситуацията е доста неясна - НКИД е търговия на едро, което е истина. Освен разхода за обзавеждане има и монтаж и др. странични разходи. Проблема е че те търсят балансова стойност на продадени активи, а ние ги определяме като една обща услуга.
Тази тема е стара, но в момента и аз имам същия проблем. От НСИ ми се обадиха че трябва да се смени кода на ИД. Те си правят някакви засечки и според тях е така. Не ми стана ясно - това само за целите на НСИ ли е? Имат ли право да искат да го сменя въз основа на техни засечки?
Ако трябва да го сменя,  трябва ли да подавам или уведомявам някоя институция - АВ, НАП или някой друг.
има и други писма. Че трябва да се пуска касов бон ако се плаща чрез постерминал или с карта.
да, все пак няма липса на целия реквизит по фактурата, а само част от него.
да не откажат данъчния кредит по фактурата
Здравейте колеги. Ако във фактура адреса на клиента не е изписан точно както е в агенция по вписванията, това може ли да е проблем  за ползване на данъчен кредит.