казуса е следния - има сключен трудов договор, който влиза в сила  22.06.2011 със срок на изпитване в полза на двете страни от 6 месеца /не е посочено в чия полза е "изпитването" значи е и за двете страни. Срока на изпитване изтича на 22.12.2011 г. Има клауза по договора че срока на предизвестието е 30 дни.
Налага се да се прекрати трудовия договор. Въпрос - може ли да се прекрати съгласно чл 71, ал. 1 без предизвестие от 30 дни / да речем от 19.12.2011 г . / или трябва да се пусне предизвестие?

имам две различни мнение - на юрист, и на ИТ
тука и аз да вмъкна нещо по повод дивидента. има пари на каса, разпределя дивидент, плаща данък - всичко е ок.

питам - самия дивидент /над 15 000 лева предполагаме че е/ може ли да се изплати на собственика в брой или трябва да е по банков път?
според мен Д6 с код 2 "виси" така докато не се платят осигуровките и ДОД и изплатят заплатите. тогава се подава Д6 с код 3. ако не така, значи и аз съм се обрЪкала:) но ако е частично - не знам. би трябвало да е само за изплатената част, но кой ще ги дели........
и аз стигнах до извода за протокол по чл. 116. Доставчика анулира фактурата и я включва в неговия ДнПк със знак минус в декември. При получателя обаче фактурата не се отразява  в Дн Пк със знак минус т.к. ДК по нея не е ползван.