41
За да не обърквам още другата тема-при обезщ. по чл 220,1 .Работника си намира  работа преди единия месец и ще му се плати обзщет. за тези неработени от него дни.Трябва ли да подава обаче д7 за ЗО? Изхождам от това, че обезщет по този член е без ов има само данък.
Аз публикувах в  чужда тема и се получи пообъркване, за което се извинявам!Става въпрос за обезщ. по чл 220 ал 1.Работника си намира работа за 1 седмица от този един месец.Плаща ли работодателя за тази една седмица и колко или трябва да е задължително 1 месец без работа, за да му плати на работника?
Бихте ли казали,  служител съкратен  по чл 328,1,2-срещу обезщетение от работодател за неспазено предизвестие ако  не си намери работа 1 месец.Човекът си намира работа  в  рамките  на този 1 месец-работодателя плаща ли му или не?
Може би не обясних правилно. Изчислено е възнаграждението за месеца, в който човека има 10 дни работни и болничен/ м.01/ .Взел си е заплатата.Човека напуска на следващия месец/ м 02/ и има неплатена отпуска от мин година. При чл 224 има само дод, няма ов.Питам - при плащане на обезщетениетото  - на база 1500 лв/ постоянен осиг. доход / или ще е на  база сумата, която е взел  м 01 ?
Далия, бихте ли описали подробно как изведохте тези 900лв, нали има само дод, няма ов ?
Ако  осиг. доход е постоянен и е 1500лв, има отработени 10 дни и другите са болнични за месеца, трябва да получи 1350лв, така ли?
Т.е. ще се вземе месеца,защото има 10 дни работени и само дод на тях, нали така?
 Дали се взима БТВ при плащане на неползван отпуск при напускане на работник, ако за предния месец половината от него е бил в болинчни- т е има отработените 10 дни и другите болен.
http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=5090.0

Темата я видях и е много добра. Дали е актуално всичко само да питам?
Здравейте всички!
Четох доста по нета теми, но все пак да Ви попитам.
И така:
Физическо лице /от Азия/ ще идва в България и ще закупува акцизни стоки/вино,ракия/, които ще ги транспортира до Азия със самолет/има верига от заведения/.Лицето ще идва сигурно по веднъж в месеца.
Въпроси:
1. Количествата може би ще са голями, за това може би трябва да си  регистрира фирма по ДДС ?!
2. Кой е по-добрият вариант-да си назначи прокурист за фирмата или по дук / това със осигуровките ще е голяма галимация/ ?
3.Как стои въпросът със акциза ?
Не съм се занимавала до сега с това и Ви моля да ми помогнете!
Поздрави!
Четох всичко и за това питам - какво е това?
Съвсем различни неща.
Здравейте,
в сайт на счетоводна фирма има поместено резюме на промените от 2014.
Бихте ли коментирали това:

"Други промени в Кодекса за социално осигуряване
---------------------------------------------------------------------------------------------------
В чл. 67 отпадна задължението за осигуреното лице да познава и да изпълнява изискванията на нормативните актове за безопасност на труда и опазване на здравето при работа, както и правилата за вътрешния трудов ред в предприятието." :hmmm:
Здравейте, за да не пускам нова тема да попитам: ДУК няма клас, а ТЗПБ има ли, защото той не е трудов договор точно? :hmmm:
Плащайте от сметката на собственика.
Моля, ако някой може да помогне с инфо или насоки да сподели.
Лице,български гражданин,пребивава в страна от ЕС със статут "турист",т.е. няма легални документи.Живее там и си намира радовно работа като прави ремонти по частни домове.Физическите лица му издават документ/не ми е обяснено още какъв!?/,че му е платено и че е извършил услугата.Това лице,иска да си регистрира фирма в БГ и да се осигурява тук,защото в  ЕС данъците са високи.
Как може да стане това?
Ако някой се интересува:Това купих преди няколко дни и е добро

"Социално и здравно осигуряване
Осигурителни вноски  2013"

Издателство Нова звезда   :thumbup:



Здравейте!Бихте ли ми препоръчали книга за трз с практически примери.Поздрави!