Супер,и аз така съм го направила ,но все пак да проверя!Благодаря ви!Успешен дне!
Здравейте,как трябва да попълня приложение 15 при болничен бременност и раждане със застъпващи се дни.Първия болничен е подаден ,периода е 01.07-27.08,а втория 21.08-01.10.2015.Според мен трябва да намаля с 5 работни дни втория но не съм сигурна.Благодаря ви!
Благодаря много на всички за помощта,тук винаги намирам верните отговори.Страхотни сте,лек и успешен ден на всички.
Значи подаваме декларация 1 както досега просто ще посочим работни дни без осиг.вноски,а от датата на договора ли трябва?
Ами спора е дали трябва да внася,мненията са различни,някои казват само здравни други че нищо!И откога да спре да се самоосигурява,от датата на договора или от друга дата.И ако подаваме декларация 1 с осиг.вноски това не поражда ли задължение!Благодаря ви ,че сте толкова бързи!
Здравейте,искам да попитам следното нещо.Собственик на ЕООД,ще бъде назначен на трудов договор на максимален осигурителен доход.Трябва ли да продължи да се самоосигурява?Спорим с колеги,и затова ще помоля и за вашето мнение.Благодаря ви предварително.Успешен ден!
Подадохме жалба преди месец още чакаме отговор!моля ви ако някой е имал подобни проблеми да сподели
Благодаря ви много за отговоритеV
Успешна седмица
Здравейте,искам да попитам болничния който е 45 дни е бременност и раждане и трябва ли пак да се подава Декларация за открита банкова сметка при условие че има такава подадена вече?
Поздрави .Успешен ден!
Това означава че неговите имена не фигурират никъде?
Здравейте,фирма ЕООД  изплаща на собственика-самоосигуряващо се лице дивидент.Искам да попитам декларацията по чл 55 от фирмата ли се подава илиот лицето и съответно платежното как се попълва.
Благодаря ви предварително!Поздрави!
Моля ви някой ако знае отговора да помогне!
Ще формулирам пак въпроса,има ли  правно основание да не му признае тези 3 години за първия коефициент,който е до 1997 год и до този период е бил на трудов договор?Твърди ,че се прекъсвало осигуряването и имало някаква наредба за това,която не иска да цитира?Общия  му трудов стаж с платени осигоровки е 42 години!
Здравейте,искам да питам следното,става въпрос за лице,което е било от 96год самоосигуряващо се лице ,а преди това е работило по трудов договор.Сега се пенсионира с минимален размер на пенсията 154 лв,според инспекторката в НОИ ,защото не е внасял вноски от 97 до 99г вкл.През другото време всичко е внасяно надлежно.Инспекторката не му взима 3те най добри последователни години от 82 до 97 година именно поради тази причина и казва докато не се внесат парите за тези 3 години,няма да ги вземе впредвид и остава с този размер.Моля ви който може нещо да съдейства с мнение да помогне.Благодаря ви от сърце.
Да,това за загубата е ясно,просто исках да знам правилно ли смятам или има нешо по специфично при продажбата на акции.Благодаря ти много.Успешен ден!
Моля ви някой да съдейства!
 Здравейте отново,благодаря на всички за отговорите,ще помоля за още малко помощ.
Въпросните акции са купени от физ.лице  от чуждестранно дружество през 2012,6000 акции на стойност 927 050,00 лв.Продадени са през 2014 5000 акции  на други 3 дружества на обща стойност 598 105,92 лв.Аз изкарвам загуба от 174 435,00 лв.Дали смятам правилно.Много ви моля за помощ!Успешен ден на всички.
Здравейте отново,благодаря на всички за отговорите,ще помоля за още малко помощ.
Въпросните акции са купени от физ.лице  от чуждестранно дружество през 2012,6000 акции на стойност 927 050,00 лв.Продадени са през 2014 5000 акции  на други 3 дружества на обща стойност 598 105,92 лв.Аз изкарвам загуба от 174 435,00 лв.Дали смятам правилно.Много ви моля за помощ!Успешен ден на всички.
Сигурен ли сте?И дължи ли се данък,съпруг и съпруга са!
Здравейте,имам следното питане!Физ.лице продава на друго акции,кое приложение се попълва и дължи ли се данък!Благодаря Ви!