Благодаря ви,знам ,че срока е 3 дни,но сега ме уведомиха!
Хубав ден!
Здравейте,наша служителка която в момента ползва отпуск за отглеждане на дете до 2 години,се върна на работа!Детето е дадено в детска градина от 01.09!Трябва да подам приложение №8 по чл.54 за промяна в обсотятелствата,но със отпуската не съм сигурна как да постъпя!Бихте ли помогнали!Хубав ден
Здравейте,имам следния казус!Фактура ВОП от 07 2020 е коригирана от доставчик с КИ,сгрешен е VAT!Издадено е кредитно и нова фактура от същата дата на сгрешената и КИ!?Как да процедирам специално с интрастата?!
Здравейте,да управителя ги подписва!И на мен ми звучи нелепо,може би в юридически форум трябва да питам!Благодаря ви!Хубав ден!
Здравейте,на всички решения за приемане на ГФО,адвокатите са сложили текста
 3.   Освобождавам от отговорност управителя на дружество ........................ .......за дейността й за календарната 2019 година.
Това ще усложни ли положението на съставителя на отчетите/главен счетоводител/,при евентуални проблеми в бъдеще,че нещо взех да се притеднявам!Хубав и успешен ден на всички!
Много заплетен казус!
То вярно, че в "Контрол на краткосрочните плащания" текущите им задачи са да търсят правописни и аритметични грешки. Цяла година- края на периода не са уточнили!
Вероятно има някой вътрешен документ, който трябва да попълнят при установени несъответствия между заявения период и периода с право на обезщетения.
Като не им се попълват вътрешни документи- да се обадят на осигурителя да изпрати служител в удобен за него ден да коригира датата на старата бланка.


Нищо цяла година ,не са се обаждали ,парите си вървят и сега друго 20!
Проверихте ли отново точно на коя дата изтичат тези 410-т дни?

Според НОИ изтичат на 27.06.2020!И щели да преизчислят!
Здравейте,имам следния заплетен казус,подадено е приложение  за изплащане на обезщетение за остатъка от 410 дни със невярна крайна дата 21.06.2020 г,вместо 27.06.2020!Сумите са изплащане без да има проблем досега!Сега подадохме за отглеждане на дете до 2 години,считано от 27.06.2020 г.Получава се дупка от 21.06 до 27.06,от НОИ са казали да се коригира обезщетението за остатъка от 410 дни е ще преизчислят!Та въпроса ми е как да подавам заличаване на старото и подаване на ново или само с код корекция!Хубав ден
Здравейте,попълвам приложение 10 за отглеждане на дете до 2 години и ми дава грешка 10302,Вид и основание на обезщетението не отговаря на възрастта на детето!Детето е родено на 21.06.2019,обезщетението е от 27,06,2020!
Здравейте,колко е глобата ако фирма подлежаща на задължителен одит не го извърши,а само подаде отчетите в ТР?!
Благодаря предварително!
 Ще напиша до какво решение сме стигнали/не че зависи от мен/,благодаря ви за съдействието!
Хубав ден и на вас!
Да,именно адвокат им е дал съвета,но проблема е,че адвоката незнае как да се осигуряват тези лица и пак топката е в мен!А за да са самоосигуряващи лица,нали трябва да са собственици на капитала,а те не са такива!По-икономични идеи и аз не намирам!
Есната фирма е АД,другата ЕООД!
Здравейте,не съм наясно и искам да попитам!С цел оптимизиране на разходите искат от мен управителите да не са по ДУК ,а с някакъв договор за законово или търговско представителство!Има ли такъв вариант и как да се осигуряват тези лица/може ли да си самоосигуряват/!
Благодаря ви!Весели Великденски празници!
Здравейте,има ли право работодателят в условия на извънредно положение да пуска служители в неплатен отпуск?!Според мен не,но спорим с управителя и незнам как да го убедя!
Хубав ден