На мен за интрастата ми е по-голямото притеснение,че там може да стане по-голям проблем,ако някой знае да помогне!
Здравейте,имам следния казус.
Фирма регистрирана по ДДС и интраста оператор,не е включила нито в дневниците,нито в интрастата фактура ВОП,видяхме го преди няколко дни и не съм сигурна как точно да си оправим грешката.Ще помоля за съдействие ако има някаква хитринка.
Благодаря ви предварително!
Да няма отметка никъде,и се чудя как да се преборя,те просто не допускат че може да се сгреши нещо,напълно нормално е ,и при условие ,че са подавани коректни единици и са плащани по-високите осигуровки,тогава ще искав да си върнат надвнесените осигуровки,
Здравейте,имам следния казус.Подадена е по ел.път ОКД 5,в срок,с дата на започване на дейността 14.10.2016.Не е сложена отметка,че лицето ще се осигурява за всички рискове/незнам как е приета?/,и от НОИ отказват да изплащат болнични,
Мисля да подам с една молба корекция на ОКД 5,и да му изплатят тъпите болнични,но незнам дали ще стане .Моля ви за идеи и предложения!Успешен ден на всички!
Благодаря!Лека вечер
Въпросът е правилно ли разсъждавам,по отчети и оборотка си оставам на загуба?!
Здравейте,имам сума /лихви непризнати за данъчни цели/,с която трябва да си увелича фин.резултат.Преди преобразуването фирмата е на загуба,след преобразуването на печалба,доколкото знам не осчетоводявам нищо,Оставам си на счетоводна загуба.
Благодаря ви
Моля ви за помощ!!
Еми трбваше да дойде,ама може би другата седмица!Отпуска ли да я пусна,незнам!Докато се върне платен отпуск,и осигуровки на пълна заплата,така ли да го направя!
Не,все още не се е върнала!Знам ,че като се върне има право на 50 % от майчинството ,но тя за момента си е вкъщи и незнам какви осигуровки да и плащаме!
Здравейте,имам майка ,която си даде детето на градина и прекратихме майчинството/отглеждане на дете до 2 год/.Искам да попитам сега пълни осигуровки ли ще плаща фирмата?
Успешна седмица
Стоките са осчетоводени и в дъщерното предприятие,има кредетеране на 723,защото са апортирани на цена по висока от експертната оценка.
петането ми е в предприятието майка осчетододяването 411/221,правилно ли е  и
има ли някакво осчетоводяване в дъщерното предприятие.
Там са си заведени стоките като капитал,според мен не се прави нищо там,но да попитам.
Спорен петък!
Според мен трябва да бъде 411/221
                                                         723
Обаче са продадени на цената на апорта може би ще е само 411/221,
Може ли някой да помогне?
Здравейте,искам да питам следното нещо.Става въпрос за апорт,който е направен миналата година със следните записвания-
3044/3041-прехв.на стоките
3044/7093-отчитане на печалба
221/3044-инвестиции в дъщерни
Това е във апортиращото предприятие,сега то продава тези дялове и се затруднявам със счетоводните записвания!И трябва ли нещо да се осчетоводява в дъщерното предприятие.
Поздрави
Здравейте,имам следния въпрос!?Управител по ДУК на 2 400,има 8 дни в болничен през август!3 от тях са за сметка на работодателя!Програмата ми дава осигурителен доход 2400+219,13/тази сума идва от 3те дни болничен за работодателя/.Правилно ли е така?Не ми се струват съвсем наред нещата!Благодаря ви предварително!
Здравейте,на колежка и изтича обезщетението за майчинство за първата година!Последната дата на болничния е 27.08.2016 вкл.
Искам да попитам отпуската за отглеждане на дете до 2 год,от дата 28.08 или 29.08 да се пусне?28.08 е неделя!
Благодаря!
Здравейте,може ли да помоля някой за тестове за оперативен счетоводител с отговори!Търсих,търсих,не мога да открия!Моля ви за помощ!
Успешна седмица