Благодаря, delphine! А дали ще има нещо особено при включването на тази ф-ра в Дневник - продажби?
      Бълг. фирма, рег. по ДДС,  извършва услуга п.помощ на румънски гражданин - физ. лице, нерег. за целите на ДДС.Услугата е на територията на България. Фактурирането  на услугата трябва да е с ДДС, според мен. Моля за мнения! Благодаря!
Здравейте! Имам нужда от помощ - попълвам ГДД на едно физ.лице. Представило ми е Удостоверение от застр. компания за застр. Живот, по която то се явява застраховащ, а съпругът е застрахованото лице. В този случай  кой ще ползва дан. преференция?
        Здравейте! Въпросът ми е за ЕООД, неработещо от 7 години,за него   са подадени  в м.12.2017 г. заявления  Б6 и Г1 в ТР за обявяване в ликвидация, която приключва м.06.2018г. Пропуснала съм, че от началото на 2016 г. има промяна в сроковете за подаването на отчети и декларации  при  ликвидация. Моля за помощ за 2017 г. каква ГДД и отчети в НСИ да подам сега за това дружество?
Чл.73а се отнася  за  начислени и/или изплатени в полза на физически лица, местни на друга държава - членка на Европейския съюз. А въпросното ЧФЛ е извън тази категория лица.
 Имам следната ситуация - Плащаме наем на  лице, което се води ЧФЛ. Всяко тримесечие подавам Декл. ,чл.55 за внесен оконч. данък  по ЗДДФЛ за този наем, ред 4 на декларацията.Сега смятам да го посоча  това лице в Спр. по чл.73, като ЧФЛ, с доход от наем, код 804. Вярно ли постъпвам? Благодаря!
"Няма санкция. Минала е давността. "

XXXXX, Благодаря за отговора.
 Здравейте,бих искала да ви попитам за  санкциите при неподадена декларация за прекратяване на самоосигуряването на СОЛ. Случаят е следният:Собственик на ЕООД започва дейност и декларира  ,че ще се самоосигурява от 31.05.2008г. От 01.11.2008г. минава на осигуряване по ДУК, но е пропуснато подаване на Окд-5 за прекъсване дейност от 01.11.2008г. В момента му се заверява осигурителната книжка  и изникна този проблем с Декл. Окд-5.Ще може ли да се подаде тази декларация и дали ще има санкция?
Здравейте! Помогнете ми! Имам издадено кредитно известие от Метро с предмет на сделката- бонус по кампания за определен продукт. Плащането по КИ е с Метро купони. Как да осчетоводя бонуса и плащането по издаденото КИ?
Моля за съвет - Извършена услуга  към трета страна, рег.по ДДС, в коя колона  в Дневник продажби да се отрази тази фактура ? Благодаря!
Искам да си изясня може ли за КИД  на ЕООД с основна дейност : чуждоезиково обучение на деца и възрастни, да се използва 85.59  -  Други образователни дейности, некласифицирани другаде. Моля за съдействие!Благодаря!
 Pupeshche и  caspar1976, благодаря ви. Да, внесени са осигуровките. Така и смятах, да подам с КЕП сега, вместо да изчаквам да отмине давностния срок за глоба.Хубава вечер!
 Колеги, пропуснати Декл.1 и 6 за м.03.17г., сега се установява този факт.  След като е минал срока за подаване, какви са санкциите? Моля за съвет как е най-добре да се постъпи в този случай?
 При плащането  на ДДС не отчита такова събитие, т.е.  надписът:процедурата е приключила. Вероятно е така, за 1-ви път пробвам този модул и това, че при внасяне ДДС е логично да се приключи процедура, не се появи като надпис, ме заблуди. Благодаря ти още веднъж ,delphine и хубави празнични дни желая!
12-ти месец беше на внасяне. Благодаря delphine  за бързия отговор! Правих проверка в модула за приспадане на ДДС, който е тук, в К и К, давам в м. 04 ДДС за внасяне, по- голяма цифра от това за приспадане през м.01 и м.02 и резултата е ,че не  приключва процедурата  по приспадане през м.04., което не мога да си обясня защо е така.
     При тази ситуация: м.01 нулев перид, м.02 - 29.76 лв. на възстановяване, м.03 - 51.09 лв. -на възстановяване.  Месец 01 трябва ли да се счита за 1-ви месец на възстановяване? След като е нулев, може би трябва да започне периода на възстановяване от м.02? Моля за помощ!
delphine, благодаря ви, но разглеждах подробно тук   http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/sme/kid_2008.pdf  и тук е упомената тази услуга, код  52.21.
Няма ли някой от вас, колеги,  фирма с дейност "пътна помощ"?