Ще попълвам ГДД на физ.лице, свободна професия,  СОЛ, което има няколко суми по гражд. договори.Тъй като когато лицето , получило доход по гражд.договор е  СОЛ и е заявило това пред възложителя, на него не му се издава СИС и Сл.бележка, какво трябва да приложа към ГДД - само да обявя сумите / нищо не е удържано по тях/, без никакъв документ да се прилага, смятам. Моля за съвет! Благодаря!
Разход ли е за дружеството заплатата и осигуровките на наето от Бюрото по труда лице , суми , които се възстановяват според условията на договора в този случай?Благодаря!
 Благодаря за отговора на Dirigenta.Сумите по договора ще са разпределени равномерно по месеците, съответно ще трябва да се съобрази когато са в 2014г. макс. осиг.доход да е за 2014, а в следващата година - съответния.
Гражд. дог., сключен през м.11.14г., продължаващ и през 2015г., ще се плаща в 2015г. - Когато се плати и се внасят осигуровки, кой макс. осигурителен доход ще се вземе предвид, 2400 или 2600? Моля за съвет!
"Когато описвате някаква фактура да не вкарвате всичките и редове стока по стока, артикул по артикул?"                                                                                                                                  Да, така правим - ред по ред и това забавя процедурата! А иначе всичката информация   подробно е вписана в Дневник покупки, проблемът е в   електронното подаване, може би трябва да се обедини като цяло - една фактура на един ред?
Здравейте! Опитваме се да подадем по електронен път Справката за наличните активи  . Но  фактурите съдържат много редове, не успяваме да впишем докрай  съдържанието на Справката, системата има някакво ограничение във времето и ни изхвърля.Дали е така или не правим нещо както трябва? Молим , колеги, някой скоро ако е имал този проблем, да сподели! Благодарим!
Явно, пак без да са предупредили официално, НАП обновяват нещо!Дали и други колеги се оплакватот подобни главоболия?
          Днес правя опити да подам обр.1 и 6, но без успех. не успявам да се свържа с НАП.Дали е при мен само така, колеги?
Моля за помощ - лице, нерегистрирано като зем. производител, получаващо субсдии от фонд земеделие, подлежи ли на внасяне на авансови вноски и съответно подаване на Декл. по чл.55?
Благодаря предварително!
   Колеги, аз ли нещо греша или  има проблем с  новата Служ. бележка чл.45, ал.4, излиза ми стария  вариант! Може ли причината да е , че правих Сл.бележка за доход от наем , касаещ 2013г. Благодаря!
Благодаря, аlfa, така и направих! От м.01 до м.01 посочих период.
Мога ли в една Декл.6 - да посоча осиг. за м.01.14г. - в една колона, съответно в друга колона ДОД за м.12.13г.? И трябва да посоча за период - от м.01 до м.02 ? Благодаря!
 create, благодаря, ще се върна на старата версия. Явно, не е трябвало да се бърза.
       Преди да си подам информацията за осигуровките за м.12 2013г.,  реших да обновя  декл. 1 и 6. Когато взех да правя файл за НАП за Д.1, СОЛ, вид осигурен  12,  никаква Справка за печат не ми се появи, а като дам на печат протокол , ми излиза  някаква грешка.Аз ли грешно съм обновила или трябва да чакам следващото обновяване да се оправят нещата?
    Така и ще стане- подадох заявление за корекция до деловодството в НАП, след което ми се обади служител, че трябва на место да подам Декл. чл.55 , корегираща, на хартиен носител! Благодаря на отзовалите се!
Да, щеше да е най-добре  преди 20 дена да го видя това,но...
Днес открих, че в Декл.чл.55 , подадена за 3-то трим.2013 г., погрешно съм посочила сума, която е в повече от тази , която е редно да бъде и съответно излиза, че  съм внесла по-малко данък, отколкото е посочен във въпросната декларация.Може ли да се корегира тази погрешно в повече посочена сума в Декл.чл. 55  и как, ако е възможно това, да оправя това разминаване?
Здравейте!   Българска фирма, рег. по ДДС, трябва да фактурира на великобританска фирма, рег. за целите на ДДС, услуга, извършена на българска територия - демонтаж на поточна линия. Относно ЗДДС - фактурата трябва да е без ДДС. Какво точно трябва да е изписано в тази връзка на фактурата? Моля, колеги, за вашия отговор! Тази фактура трябва ли да се включва във WIES декл.? Благодаря предварително!