Моля за съвет къде точно да се определи  дейността  в КИД на фирма с основна дейност "пътна помощ"? Благодаря!
Благодаря delphine и хубава вечер!
    Попълвам декл. за СОЛ от програмата на НАП и стигнах до кл. 34 , защото лицето се осигурява и за болнични. Така ли ще е неактивна от новата версия на декл.1 ?

Пропуснал е срока. От 07.01. до 21.01. вкл. е било времето, имах идентичен случай.
                     Много благодаря и на delphine, и на Катя Крънчева,помогнахте ми много! Много удобно е за ползване!
Може да е много просто, но... как става запълването на шаблона с нови данни, става въпрос за приложение гр.д. и  и наеми. Колкото до името на фирмата - създава се, но дотам.
  Много благодаря за усилията , които положихте . Въпросът ми остава неразрешен . Ще настоявам за  фактура от тяхна страна . След като не са съгласни с гр.дог.  Май няма друго решение. закона - ...... .......преди всичко.  И все пак , ако някой ,  нещо.....
 Как да решим  проблема ? В края на декември 2016 г трябва да преведем добра сума на адвокатска колегия, която не желае да получи този превод , а той да остане за 2017 г Ние обаче, искаме да изплатим , за да отчетем разход по гр.договор. Имате ли някаква идея?    - М.С. 
                    ЕООД е закупило    лек автомобил от Белгия. Фактурата е без начислено ДДС. Към нея ще  се създаде Протокол за самоначисляване на ДДС, който се включва само в Дневник продажби -   така смятам, защото нямаме право да  ползваме   ДДС .След като се заведе в дружеството, разходите по поддръжка и експлоатация на този автомобил ще са без право на ДДС. Моля за отговор дали е правилно това?Благодаря предварително!
ЕООД започва дейност м.о7 2007г, като от самото начало осигуряването е по ДУК до края на д-стта на др-вото.  От м.07.2007 е подадена и Окд-5 за започване на дейност . Това ще създаде ли проблем един ден, при заличаване на дружеството? Благодаря!
Благодаря за отговора! 
          Имаме клиент, който е изпратил писмо за потвърждаване на салда към 31.12.Искам съвет - този клиент има преведена сума , отнесена в с/ка Клиенти по аванси.За тази сума има издадена от нас фактура.Трябва ли тази сума да вписвам като салдо към тях към 31.12 ?  Задължения към нас няма този клиент към тази дата. Благодаря и спорна седмица!
 delphine, благодаря, хубав ден !
 
В такъв случай правилно ли ще е да подам само 1 Декл.6 - до 25.12 за 11-те месеца - 326.59 лв., , посочвам м.11, вид плащане - 5, 6 ,8?
         Ще си позволя и аз въпрос относно тази много дискутирана тема - ето какъв е проблема- от м.01 до м.10 вкл. СОЛ се е самоосиг. на 420 лв. и са подавани редовно Декл.1.Сега решава цялата година да е с л.труд.   Трябва да подам за всеки месец до м.10  вкл. корегиращи декл.1,, където да се отрази каквото е необходимо за този личен труд. А декл. 6 за всеки месец как ще я подавам - дали няма да има санкции, освен лихви за закъснение, защото данъка сега ще бъде внесен? Благодаря!
Благодарим ви за тази актуализация, както винаги, в крак с времето и сроковете!
               Моля за съвет! Гражд. договор сключен с дата от м.11.2014г. се изплаща сега, през м.07.15г., с банков превод.Сумата е 20000 лв. Питането ми е , когато се определят осигуровки    , трябва  ли да се дели сумата на  месеците от 01 до 06 и всеки месец да има осигуровки или, тъй като е изплатена еднократно, да се има предвид макс. осиг. доход 2600 лв.  в месеца на получаване на сумата и да се удържат осигуровки само до този размер?   
Не, не са ми отказали да приемат документите,  уведомиха ме ,че напоследък в 90 % от случаите, а  и по-голям процент, отказват да  признаят давността на лихвите, а те не са малко и СОЛ-а не иска да си ги внася,  те са над два пъти на задължението! И аз исках да  му подам това Заявление и да си чакам отговора, но щом така ми отговориха, не зная как да постъпя. Освен това в НОИ инспекторката му е казала, че като не му се завери тази година, въпросната, ще му бъде отпусната социалната пенсия!
             СОЛ, с не внесени ДОО за 9 месеца от 2005г.Сега си заверява осиг.книжка и за този период трябва  да си ги довнесе / има и Предписание от НОИ/, не може да откаже да ги внася / според едно разпореждане на НОИ от края на 2014г./Интересното е с лихвите за този период.Подготвих му Заявление по чл. 169, ал.4 за отпадане на лихвите по давност, от НАП ми отговориха,че според нови разпоредби при тях от 2-3 месеца, нямаме право на давност, отдел Събиране отказва да ги опрости. Да сте имали такива случаи вече? И щом ще е така, за кои задължения, за които е изтекла давността, ще можем да се възползваме?