..и от любопитство..Какви са неимуществените вреди?..По гр. дело..или наказателно?..
Управител на ЕООД не полага личен труд и се осигурява на 420 лв...Като физ.лице е зем.производител и има получена субсидия и приходи от продажба на продукция, но не е правил ОВ..Прави ли изравняване в табл. 1 и 2?
Много благодаря...тези ги изтеглих, но си мислех ,че някъде може да са с граждански договор за изтегляне..Рових се из чичко Гутъл , но бланките за граждански договор за все от стари години и с много приложения и протоколи към тях..
Много Ви моля..кажете от къде да си изтегля бланка граждански договор, служебната бележка към него и сметката за изплатени суми?..
Времето от датата на уволнение на работника до датата му на възстановяване на съда , следва да се оформи като трудов стаж и да бъдат внесени съответно дължимите  вноски по фондовете..За целта са Ви е необходими : 1. Информация от съда относно датата на връчване на уведомлението за възстановяването на работника . От тази дата работника има 14-дневен срок , за да се яви и изяви желание да започне работа. Ако не го направи имате право да прекратите договора на лицето и до тази дата му зачитате трудов стаж.  2. Необходима Ви е информация какви доходи е имало лицето във времето на незаконното му уволнение , за да плащате дължимите суми само върху разликата между дължимото от Вас и реално внесеното от другата фирма. 3. В трудовата книжка на лицето задължително трябва да  " анулирате " незаконното уволнение като  впишете №   / дата , на съдебното решение..След това вписвате новата дата на уволнение и различното основание.. Успех!
Работодателя е решил, че трябва да съкрати бройката " Главен счетоводител" по чл.328 , ал.1, т.2 с единствената цел да се " отърве" от нежелан работник..Имаме няколко незаети щатни бройки както и домакин със средно икономическо образование, личен състав със средно икономическо образование , касиер-счетоводител със средно икономическо оброзование и с придобито право за пенсиониране..Трябва ли на " Главния счетоводител " , който е с магистърска степен по икономика и с 15 год. трудов стаж в предприятието да се предложи преназначаване на някоя от изброените длъжности.. И не е ли редно да се започне съкращение на щата от незаетите с години бройки?..
На 09.07.2013 год. го назначиха за Директор..На следващия ден поиска да напусна по взаимно съгласие..аз отказах..Към момента всички разходи за адвокатски хонорари, държавни такси , обезщетения и осигурителни вноски ми се изплащат , НО с бюджетни средства..Дали в частна фирма би си го позволил?!..Ако Кмета , който го назначава , разпореди да бъдат възстановени безпричинно изхарчените пари нямаше да прави опит след опит да ме уволни..и така вече 3 години..Още една и му изтича мандата..НО и бройката " Главен счетоводител " ще е съкратена..Логиката на настоящия Директор е : " Да му мисли следващия!"..
" Врътките " са точно защото на 01.03.2016 год. съда ме възстановява на заемата длъжност " Главен счетоводител " ..За периода от 2013 год. - 2016 год. съм възстановявана 4 пъти..Сега Директора е решил да съкрати бройката с единствената цел да не ме възстанови на работа..Случайно да имате идея как мога да го предотвратя?..
Странно решение от страна на Директора , продиктувано от факта , че няма друг вариант да се отърве от неудобен счетоводител..Ще загуби субсидията , полагаща се за бройката..Ще му е по-трудно извършването на разходи , защото се сещате , че външната фирма няма да го посещава няколко пъти на ден в кабинета му за подписи по текуща документация..и най-важното - че тази външна фирма би имала достъп до информация , която би могла да използва недобросъвестно..В крайна сметка се оказва , че Директора няма как  и от кого да бъде контролиран при вземането на подобни решения..
Директор на бюджетно предприятие - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити е взел решение да съкрати щатна бройка " Главен счетоводител " и да сключи договор с външна фирма ..Колеги, според Вас това възможно ли е?.. Какво се случва със СФУК и системата на двойния подпис?..
Преглеждайки документацията установих, че не е подадена декл.1 за м.04.2015 год...Колежка ми каза , че не е проблем да я подадем с ел.подпис / ще избегнем санкциониране - може би.. / , но си мисля , не е ли по-добър варианта да изчакам 05.2016 год и тогава да я подам..
..Много благодаря!..
  Второстепенен разпоредител с бюджетни средства сме..Прилагаме СФУК и система на двойния подпис.. винаги Трудовите договори  са разписвани от Директор и Гл.счетоводител..до назначаването на нов Директор , според , който е достатъчно полагането само и единствено на негов подпис..Личен състав подава увед.по 62 и се счита , че всичко е ок..Считам , че това е нарушение , но моля и за Вашето мнение и опит..Предварително Ви благодаря!..
Това, че съм съвместявала и задълженията на касиер ми е записано в длъжностната характеристика още при назначаването ми преди 10 год. До момента на уволнението ми в щатното е фигурирала само една бройка за Гл.счетоводител..
Бях само аз..уволниха ме, защото новоназначения директор реши , че иска сп. " Счетоводство и контрол "..Аз заведох дело , а той назначи една дама , която не успявала да се справи и затова "раздул" щата и си назначил още една като разделил задълженията между двете..Вместо аз с една заплата..сега се дават две заплати , а работата  като обем не се е променила..











Назначена съм след конкурс на длъжност Гл.счетоводител като изискването беше - Магистър по икономика..нямаше изискване за определена специалност..
Ами нали това ми е въпроса , кое от лицата ?..Или и двете..Защото съгл. съдебното решение трябва да бъда възстановена на заеманата длъжност преди уволнението / която съвместяваше сегашните две / , в противен случай работодателя носи наказателна отговорност..Ако освободи една от двете ..би означавало , че не съм допусната да упражнявам правото си на труд.. /Макар, че и за мен ще е по-добре да имам колежка вместо да си вземам работа за в  къщи..ме притеснява факта , че след премерно  1 месец може да му хрумне да съкрати бройката и по този начин да се отърве от мен../
Запозната съм с написаното от Вас..въпреки това Ви благодаря..Но въпросите ми бяха от съвсем друго естество..Съгласно КТ лицето, което е назначено на моето място се освобождава в деня ми на възстановяване от съда , независимо от проведените конкурси..
Говорим за бюджетно предприятие, където има щатно разписание , в което е упоменато изискването за неоходима степен - Магистър - в моя случай..с назначаването на нов Директор в щатното /против всякакви законови изисквания/ , започна да се изписва и изисква и определена от Директора специалност..например за Гл.счетоводител изискването е да притежава сп. " Счетоводство и контрол "
          Бях възстановена, след което отново бях уволнена ,защото нямах точна специалност вписана в щатно разписание..Обжалвах.. Отново спечелих на всички инстанции, тъй-като притежавам изискваната магистърска степен по икономика и 20г. тредов стаж като " Главен счетоводител " , 14 от които в тази организация.. Предстои ми отново явяване пред работодателя, който своевременно е направил конкурс и назначил 2 жени - Главен счетоводител и Касиер-счетоводител. Въпросите ми са :
      1. И двете ли трябва да бъдат освободени  за да се счита,че съм допусната до работа , /тъй-като по щат бройката бе само една и съвместявах функциите и на касиер/?
      2. Щатното разписание възстановява ли се във вида преди датата на уволнението ми?
    Опитах се да получа еднозначни отговори в Общината и в ИТ , но ударих на камък..само мънкане и препращане от стая в стая..Това, което сама чета и анализирам , е че..В деня на явяванета ми ,за да започна работа работодателя е длъжен да възстанови старото щатно разписание..т.е двете лица трябва да бъдат незабавно освободени и обезщетени по надлежния ред..Въпреки това Ви моля за инфо.и мнения, за да не сгреша неволно..