Дължи ли се ЗОВ  по граждански договор за 280лв.  при условие , че лицето няма никакви други доходи през 2015?..
това е ясно..иначе как така за 3 дни решиха , че не е достатъчно образование и стаж, а трябва и точно определена специалност..Молбата ми е за помощ от колеги , които са се сблъсквали с подобен проблем и са успявали в съда..защото като чета съдебната практика резултата винаги е в полза на работодателя..
Мисията невъзможна..Бюджет..Малъ к град...Нова работа.. Едва ли..!
..А и не е ли прекалено лесно за работодател , който води " лични битки " с държавни пари?..Може би е по-добър вариант адвокат..дело..нерви..но да се надяваме ..успех!..
След  незаконно уволнение и възстановяване на лицето на работа от 01.06.2015 год.  е заплашено с последващо уволнение..на 13.07 е променена и връчена нова длъжностна характеристика като разликата е в ... " степен магистър - икономика със специалност
" Счетоводство и контрол""..вместо " степен магистър - икономика "..Работодателя твърди , че има и промяна в длъжностното щатно , но не е показано или подписано от главния счетоводител.. Лицето е със стаж в самото предприятие над 10 год. на длъжност " Главен счетоводител " ..но на 16.07.2015 год е уволнено по чл.328, ал.1, т.6 от КТ..Въпроса е : " А сега накъде? ".. Моля , за мнения и съвети..
ЛКК ви приготвя документи за явяването Ви пред ТЕЛК..Отивате в приемната на ТЕЛК с всички документи, епикризи и с каквото още разполагате и подавате заявление , което ще Ви дадат там..После чакате да получите писмо по пощата, с което ще Ви уведомят кога да се явите пред ТЕЛК . Имайте предвид, че като се явите ще Ви поискат служебна бележка от работодателя за броя на дните временна неработоспособност , които сте ползвали..ще Ви искат и копие на последната страница на личната амбулаторна карта..На датата , на която се явявате пред ТЕЛК ще Ви бъде връчено телково решение , с което се връщате при ЛКК-то , за да Ви бъде издаден болничен лист..и така на всеки 30 дни..съвета ми е на 20-я ден да си вземате направление от личния лекар за ЛКК, за да нямате проблеми с датите за комисиите..Въоръжете се с много търпение..Успех!..
Втория подпис го полага все още тя..макар, че не би трябвало след като аз съм " възстановена " , а тя " освободена "..Четох  , че  на заместващия се връчва заповед по чл.328 , ал.1 , т. 8  в деня, в който получа заповед за " възстановяване "../ в моя случай на 01.06.2015 /..това така ли е или сроковете са други?..
..Стоя на едно столче при колеги..работодателя пусна нова заповед с която промени срока за приемане-предаване до 30.06.2015 год.От колеги разбрах, че на 04.06.2015 е изготвил ново щатно , в което моето име фигурира срещу длъжноста " Гл. счетоводител" , а това на заместничката ми срещу " Касиер-счетоводител" , чийто задължения съм съвместявала последните 12 год. Щатното не е разписано от кмета, което значи , че не е одобрено..Заповед по чл.328, ал.1, т.8 не е връчена на заместничката ми..и се шушука, че след одобрение на щатното със задна дата бройката за " Гл.счетоводител" ще бъде съкратена..
След дисциплинарно уволнение съда ме възстанови и на  01.06.2015 г. работодателя ми връчи заповед за възстановяване на длъжноста " Главен счетоводител "..но..лицето , което ме е замествало вместо да бъде освободено по чл.328, ал.1,т.8 бе пуснато в отпуск , въпреки , че има заповед за приемане-предаване на финансово-счетоводната документация..поради тази причина ми е предоставен един стол в една канцелария и от 8.00 до 17.00 прекарвам работното си време без да имам достъп до компютър, бюро..дори химикал..Въпросът ми е може ли това да се счита за " възстановяване на предишната длъжност "..и кога настъпва момента , в който мога да претендирам, че не съм допусната до работното си място..как се доказва това в съда..и изобщо имам ли някакви права
Мерси Миро..но имах предвид не " шапката "...а всичко останало, защото имам усещането , че колежката не е била много наясно какво и как работи..и целта ми е да не пропусна нещо съществено при описването на документацията..
Трябва да приема финансово-счетоводна документация..Бихте ли ми помогнали с бланка на приемо-предавателен протокол или акт за приема-предаване между Гл.счетоводители..
 Благодаря за отговора!..Но преди да пиша съм изчела и това..но не даде отговор на въпросите ми..Звънях и на гоещия телефон в МТСП-то , но оттам ми казаха да се обърна към адвокат..
 След дисциплинарно уволнение съм възстановена на предишната си работа от 01.06.2015 год. Работодателя разпореди приемане-предаване между мен и замесничката ми със заповед и срок до 05.06.2015 год., но веднага след това й разреши ползването на платен отпуск..От 01.06.2015 год. стоя в някоя стая при колеги , защото не ме пускат в офиса ми , тъй-като я няма заместничката ми и не съм приела документацията. Днес ми поискаха устно , а мисля ,че трябва да е писмено , информация ползвам ли закрила по чл.333 .  Приема ли се, че съм възстановена на предишната си длъжност ? И могат ли да съкратят бройката ми като се има предвид , че съм единствен касиер-счетоводител в предприятието?
Отново ударих на камък..Съдебната практика на ВСК по казуса " Изчисляване на обезщетения по чл.225 от КТ " ползвала като база за изчисление БТВ за месеца предхождащ месеца , за който се отнася обезщетението..т.е в случая когато лицето е в болнични месеците преди уволнението обезщетението е точно 0,00 лв. Как е възможно това?!..
След дисциплинарно уволнение съм възстановена на работа..Получих си уведомлението от съда и в момента ми тече 14-дневния срок за явяването ми на работа..Колеги ме информираха , че в момента в който се явя Директора се е заканил, че ще бъда отново уволнена..Като се има предвид , че от 11.08.2014 год. не съм била на работа може ли отново да ме уволни дисциплинарно..
Много,много Ви благодаря!..
Може ли повече инфо. в смисъл..чл..т..ал... от.... за адвоката , защото твърди, че след като лицето е в болнични предходния на уволнението месец не му се полага обезщетение по чл.225, ал.1 от КТ
Как да се определи размера на обезщетението след като в месеците преди уволнението работника е в болнични ?..
Хе-хе..добре казано..за 25 год. стаж нямам 0,01 лв. акт или глоба..но с назначаването на новия Директор се оказа, че съм некачествен счетоводител..На 07.10.2013 год. получих искане за даване на писмени обяснения защо не съм се явила на работа на 25.07.2013 год..написах си обясненията, че това е неистина..но няколко дни по-късно получих дисциплинарно наказание "забележка"...Заведох дело, защото считах,че истината ще се докаже в съда..НО Директора представи протокол , подписан от 2-ма свидетели , че не съм се явила на работа..Помолих колегите ми да ми станат свидетели , но заявиха , че искат да си запазят работата..Адвоката ми поиска съда да вземе записа от охранителните камери..Съда отказа..Подписаните във въпросния протокол казаха,че на въпросната дата не са ме видели / като имате предвид, че офисите ни са на различни етажи /..и съда потвърди дисциплинарното наказание..а аз платих разноските по делото..Така , че..два подписа вършат идеална работа..
Много Ви благодаря!..Остава да ми дадете и практически съвети как да избегна последващото бързо уволнение..
При възстановяването на работника от съда при незаконно уволнение какво заявление се подава до работодателя..?  Задавам този въпрос , защото след 2-годишни дела съда ме възстановява и адвокатката ми каза , че трябва да се явя лично при работодателя с попълнено заявление / като не ми уточни какво точно /..Също така ме увери , че обикновенно ако лицето не си подаде молба за напускане по взаимно желание , до няколко дни намират начин и го уволняват дисциплинарно..отново..С поделете отит и информация , моля..